יום רביעי, 7 בנובמבר 2012

איך מפסיקים לבזבז זמן?


אם הזמן הוא הערך היקר ביותר בחיים, איך מפסיקים לבזבז אותו?
במטבח כמו בחיים אם מבזבזים זמן לא נהנים.
לכל בשלן ביתי יש לפחות 10 פעולות שהוא יכול לחסוך בעת ביצוע בישול או אפייה.
מסקרן?
רוצה לחסוך זמן בפעולות הבישול?
לא משנה כמה כיף לבשל אבל ברגע שהגב כואב והרגליים רוצות לנוח מחוג הכיף נוחת ואז מה עושים?
נערכים נכון לזמן הבישול ובשלבים מתקדמים אפילו מדמיינים את כל מה שצריך לעשות ואז כך ניתן לעלות על כמה פעולות שאפשר לעשות בו זמנית, כלים שאפשר פחות להשתמש בהם ואז פחות להדיח אותם, להשתמש בכלי מתאים יותר שיחסוך עד מחצית מהזמן ועוד כל מיני פעולות שאפשר לחסוך כמו קילוף ושטיפה של הירקות שאין צורך בקילופם או שטיפתם ועוד ועוד...
להלן כמה טיפים לחסכון בזמן:
מחבת גדולה עם מכסה חוסכת חצי מזמן הבישול
סכין גדולה חותכת כמה ירקות בו זמנית וחוסכת חצי מזמן החיתוך
משקל דיגיטלי חוסך שימוש בכלי מדידה וכך חוסך זמן רב של שטיפת הכלים  ומקום של כלים שאין צורך להשתמש בהם.
קערה גדולה מנירוסטה לא נשברת, ועוזרת לערבב בהנאה בלי לפחד שחומרי הגלם יעופו מהקערה בזמן הערבוב, הנאה חוסכת זמן.
שולחן עבודה נקי וריק מקישוטים, מיקסרים, מעבדי מזון, שוב קישוטים, מעמד לכלי ערבוב, מעמד ליבוש כלים, חשבונות חשמל, מים, ארנונה, טלפון אינטרנט, מתקני מים, טוסטרים... חוסכים זמן רב בניקויו ומפנים מקום לכלי בישול חיוניים  לזמן הבישול.
יש עוד פרט אחד שחוסך הכי הרבה זמן, יותר מכל כלי עזר ויותר מהכול. מהו?
ידע

 קורס בישול 12 מפגשים





פוסטים לפי נושאים