יום רביעי, 3 בפברואר 2010

בישול עילי


בישול עילי

בסיס כדי ליצור אוכל / מזון איכותי מזין וטעים שמתוכנן ומוגש בצורה מקצועית

מה זה בישול עילי ואיך עושים זאת במטבח הביתי?
חשוב להבין קודם כל שבישול עילי הוא לא בהכרך מה מתבשל אלה בעיקר איך מתבשל והכוונה לשילוב של כמה תכונות בישול שמאפינות את המטבח העילי שהחשובה בניהם היא האהבה והמחויבות לעשייה מושלמת עם ההבנה שבישול עושים באהבה או לא עושים בכלל.נכון שרוב עקרות הבית או המבשלים במשפחות עסוקות כבר לא כל כך זוכרים את הקשר בין אהבה למטבח ונאחזים בהרגשה הראשונית שלהם במטבח לפני הרבה שנים או הצורך לעשות שוב ארוחה בלי התלהבות.
אלו משפטים אשר מתארים בישול עילי:· חומרי גלם טריים ושמחים
· מחויבות לכלי עבודה ברמה הגבוהה ביותר
· תעוזה בחיפוש בלתי מוסבר כל יום מחדש אחרי המנה או השילוב המושלם הבא
· רצון לתת את הטוב ביותר לאלה שיסעדו מסביב לשולחן ולהעריך את קיומם
· כל הזמן רוצים לדעת עוד וישר מחפשים תשובה
· רצון לחלוק כל יום את מה שיצרתם ולמדתם עם כולם· ללמד מישהו קרוב את כל מה שאתה יודע כדי שהמורשת תעבור
· להסתפק לפעמים בריח של תבשיל בלי הצורך לטעום או ממש לאכול ממנו
· להיכנס למטבח בשביל לא פחות משלושה דברים שיעשו בו זמנית
· כבר בזמן הבישול לחכות להזדמנות הבאה להיכנס למטבח
· לשבת בכל אחד מחדרי הבית ואפילו מחוץ לבית ולשמוע את כלי המטבח לוחשים לך לבוא מיד ולהשתמש בהם.
· ללכת לטייל בשוק ולהכניס לעגלת הקניות שלך את כל מי שהזמין עצמו להיכנס ולדעת שמחר יהיה
יום חדש עם עוד הזדמנויות לתת לחומרי גלם חדשים להיכנס לעגלה .

עם אתם מוכנים לכל אלה הרי שנועדנו להיפגש וביחד לחלוק את האהבות והחידושים במפגשים שבועיים של בישול עילי.

ראו הוזמנתםלחצו כאן לפרטים נוספים אודות המפגשים הקרובים
ובקרוב תוכנית לבישול עילי און ליין

יום שלישי, 2 בפברואר 2010

בחזרה לגן עדן

למה בכלל צריך לאכול?

כבר מזמן לידתנו אנחנו פשוט אוכלים בלי לשאול למה.

האם חשבתם פעם למה צריך בכלל לאכול ועם כן בטח שהתשובה היתה פשוטה כמו השאלה והיא היתה כי זה ככה וצריך לקבל את זה איך שזה, לא לכל דבר צריך לשאול למה.
אבל למרות זאת עם בכל זאת ארצה למצא תשובה היא תהיה מעט פילוסופית.
אני יוצא מנקודת הנכה שגוף האדם הוא יצירה מושלמת שמשרתת את היעוד של כל אחד ללמוד ולהתנסות כדי לתרום ולהתפתח מבחינה פיזית ואינטלקטואלית.
תתארו לכם חיים בלי הצורך לאכול ולשתות, כבר כאשר האדם הראשון נזכר בגן עדן שמו בפניו את האופציה לאכול מכל הטוב הבא ליד מלבד תפוח עץ הדעת, הרי שהתפוח הוא סימבול שמתאר לנו את הבחירה שניתנה לנו למרוד בהנחיה המפורשת אשר תשנה את כל מה שהכרנו ותשלח אותנו החוצה מגן העדן, חשוב שבשלב הזה נוריד את האשמות מהדיון ונתייחס לסיבה שבחרנו ושעדיין אנו בוחרים לאכול מהפרי שהפך אותנו לאנשים שאנו היום והכוונה לערכים אשר מרכיבים את אישיותו של האדם האנושי.
כאשר פרי עץ הדעת ננגס על ידי האדם, נגזר על האדם לדעת יותר ולהיות פגיע למה שקיים מחוץ לתחומי גן העדן.
גן עדן נמצה אצלנו בראש ותמיד נוכל לקבל עלינו את האחריות על אותו מרד שמתגלגל כבר אלפי שנים עד היום, בזמננו הוא רק מקבל יותר תשומת לב ונתון לעולם חומרי שרוצה בסה"כ להתקדם.
לקבל עלינו את האחריות, לסלוח לעצמנו שאכלנו מעץ הדעת, לא להתחרט כי אחרת לא היתה הטכנולוגיה של היום עם כל הדברים המגניבים שהיא הביאה איתה ולהחליט לקבל הזדמנות שנייה ולאכול אוכל ראוי כחלק מחיים מאוזנים, שמחים ונעימים אשר יזכירו לנו את החיים בגן עדן ועם נהיה כנים, היו רגעים בחיים של כמעט כל אחד שהזכירו ואפילו מעט את ההרגשה שהיינו בגן עדן שהוא תאור של הרגשה שאנו בני האדם מתארים כמצב נעים ואופטימאלי לחיות בו.

בגלל שהדלת כסימבול ליציאה לעולם שמחוץ לגן עדן היה קשור באוכל או אכילה, ומיוחסים לו כל כך הרבה משמעויות בחיינו היום יומיים אז כנראה שהוא המפתח לחזרה למקום שנקרא "גן עדן" שלהזכירכם הוא שם תואר למקום או מצב רגשי אשר מתאר מצב אופטימאלי לחיות בו.

אני מדריך להתפתחות אישית דרך הבישול במטבח הביתי ואני יראה לכם את הדרך לקבל את המפתח לשערי "גן עדן".

בחיפושי אחרי דרך לגרום לכמה שיותר אנשים לרצות את אותו (מפתח) גיליתי שהתקשורת הטובה ביותר כיום מועברת ברשת האינטרנט ושם בחרתי להעביר לכם את "המפתח", בקשר לכמות המפתחות אתם לא צריכים לדאוג אני מכיר המון אנשים שתפקידם הוא לשכפל את המפתחות וכמובן הם עושים זאת בחינם.

הדרך לקבל את המפתח היא על ידי שימוש בהדרכתי להכין ולאכול מזון מזין, טעים ושכיף לאכול .
כדי להקל עליכם את הדרך לקבל את הדרכתי בקרוב מאד אראה לכם בכל יום בשבוע ברשת האינטרנט מבחר דרכים שיש לעולם להציע לנו ליהנות לאכול ולהכין אוכל מזין טעים ושכיף לאכול.
בכל תוכנית אני יראה לכם דרכים ליהנות להכין מהמזון הזמין והטרי ביותר שניתן להשיג, אוכל מזין, טעים ושיכיף לאכול.

כל יום שלישי אני יעלה לרשת תוכנית בישול אשר תתנהל בשידור חי עם האופציה לשאול שאלות.

כל שעור יבטא את הדרכים היעילות הבטוחות והטעימות ביותר להכין אוכל טוב ואיכותי כחלק משיגרה בת קיימה.

ושיהיה לנו בתאבון BON APPETIT.

על אוכל וילדים



ילדים אוכלים את מה שההורים קונים, תקנו זבל – הילדים יואכלו זבל, תיקנו אוכל איכותי – הילדים יואכלו אוכל איכותי.

ילדים וגם הורים צריכים לשים לב ולפתח רגישות בנוגע לתחושת רעב ולתחושת רעב אמיתי והכוונה לאוכל, הילדים אוכלים מה שאתם אוכלים כבר מגיל שנה כך שעם ילדכם ועתידם חשובים לכם ההורים זה הזמן לעבור לאכילה נכונה וטעימה .
קשה לשכנע מישהו שרגיל לאכול אוכל בעייתי אך טעים שלא מקשר בין תופעות לוואי שנובעות מאכילה לא נכונה לעבור ולאכול אוכל שתורם לגוף ולא פוגע בו.
המטרה שלי היא לגרום לכם קודם לקשר בין אוכל להרגשה שבאה אחריו ולהבין מה עושה לכם טוב ומה לא. חשוב לנתק את המושג טעים מאוכל מזיק כי זו עבודה בעניים, אתם אוכלים אוכל נטול ערכים בתוספת מלח והמון סוכר שהופך בעיינכם את האוכל לטעים .
אני מזמין אותכם להבין ולבשל אוכל טוב לכם ולעתיד ילדכם.

יש ביטוי שמבטא בצורה מושלמת את מה שאני מנסה להעביר לכם כרעיון

"בחיים כל אחד אוכל את התבשיל שהוא בישל לעצמו" ואני מוסיף את הילדים לתמונה שהם הרי הדבר היקר ביותר לכולנו, הם אוכלים את האוכל שאתם מבשלים להם או קונים להם. תבחרו לשנות ואני כאן בשבילכם, אתם מוזמנים לשאול כל שאלה שמעניינת אתכם בנושא ואני אשמח לתת לכם את דעתי המקצועית.

פוסטים לפי נושאים