יום חמישי, 27 בפברואר 2014

ילדים זה שמחה אבל מה ניתן להם לאכול?


אני בוחר לתקוף את שאלה מזווית מעט שונה וכך בעצם ליצור סיפוק גדול יותר מכל ארוחה, שימו לב.

מה בא לי לאכול?  מה שבא לי לאכול לרוב גם הילדים יואכלו, זה אוטומטי, בלתי נשלט, הילדים רעבים הם יואכלו כמעת כל מה שתתנו להם בתנאי:
שיהיה ברור מה יש בתוך האוכל, שיהיה טעים ופשוט, שיהיה כיף לאכול אותו וכדאי גם שירגישו את טעמו הבסיסי של החומרים שיש באוכל.

אני לא מאמין בלשחק עם האוכל וזה לא אומר שלא צריך לתת לילדים זמן לחקור מה יש להם בצלחת, ההפך תנו להם למשש ואולי אפילו לראות איך מגיב האוכל כשהוא נזרק על הרצפה או על האח הגדול ועליכם, זה חשוב, זה נותן להם ביטחון שהאוכל טוב להם, לנו זה יכול להיראות משחק אבל בשביל הילדים זה הדרך של הסקרנות להגן על עצמם מפני אויבים לא ברורים חריפים או חמים או קשים מידי וכדי להדגיש זאת הייתי ממליץ לכם אולי ללמוד מהם וגם למשש את האוכל ולאט לטעום ממנו ולראות אם הוא לטעמכם אולי אפילו תבדקו בעצמכם איך האוכל מגיב כשהוא נזרק על הילדים, איך הוא נמעך ומה קורה אתו אחר כך לדוגמה אם זו תהיה עוגת שוקולד עסיסית אני בטוח שהם יתפשו את העוגה באויר וישלקו אותה הישר לפיהם החמודים והקטנים, מומלץ לנסות זה ממש מופלא הכישרון המולד הזה שלהם לתפוש באוויר ולשלוק.
עכשיו השאלה האמתית ואולי הקשה יותר היא מה בא לנו לאכול שיתאים למסגרת של הילדים.
בואו נעשה יחד רשימה של מאכלים אהובים ויחד נכין אותם
פלאפל, חומוס, שיפודים עוף/הודו, סלט גדול ועסיסי, פסטה בליווי רוטב טעים, תבשיל אורז, דג וצ'יפס, סדוויץ גדול ומנחם עם ממרח ומילוי בשרני טעים, רביולי, לזניה, תפוחי אדמה אפויים בליווי רטבים, קרוסטיני, פרוסות לחם במילוי מתבלים שונים, ירקות מוקפצים עם אטריות, לחם מטוגן, אומלט (חביתה משודרגת עם ירקות, עשבי תיבול ואפילו עוף או דגים אם בה לכם), ארוחת המבורגר עם כל התוספות הקציצה יכולה להיות גם עוף וגם בשר וגם פטריות, מרק מלא כל טוב עשיר ומנחם...

תתפלאו אך לילדים שלכם יש טעם טוב, נסו אותם ותראו שרק על פי הריח הם ידעו בדיוק מה טוב בשבילם, מניסיוני כאשר אני מכין ארוחה מפרגנת לי ולאורי אשתי יוצא שלא חישבתי נכון את הכמויות והילדים פשוט אוכלים לנו הכול ואנחנו מסתכלים אחד על השנייה רעבים ומתכננים מה לאכול אחרי שהילדים יסיימו לנו את האוכל.
אני אישית נוהג להסתכל על כל אדם רעב כולל על עצמי כאל ילד רעב שרוצה שהאוכל יהיה יפה, שתורגש תשומת לב, שירגישו שהאוכל נעשה במחשבה, שיהיה כיף לאכול, שיהיה טעים ובסוף שיגרום לי להרגיש טוב, לא כבד מידי, בלי תופעות לוואי מיותרות ושיהיה פשוט.
יש סיבה למה כדאי להעניק לילדנו או יותר נכון לגופם של ילדנו אוכל באיכות גבוהה, יש לנו אינטרס מאד כללי וגדול לחזק את מערכת החיסון שלהם, אני מודע לכך שחיבוק ואהבה תורמים המון למערכת החיסון אך כדי לממש את מתן האהבה לילד המתוק שלנו כדאי לו להיות ילד טוב, תלמיד טוב, בעל יכולת ריכוז גבוהה ותשומת לב לפרטים.
את כל התכונות החשובות האלו שאנו רוצים אצל ילדנו נקבל בתנאי שחוץ מאהבה וחיבוק מנחם ניתן להם מזון מלא שמכיל בתוכו את כל מה שיגרום לגוף לתפקד היטב פיזית, נפשית וחברתית.
כדי לעשות סדר בג'ונגל שם בחוץ חשוב לשים לב מה מכניסים הביתה.
אוכל צבעוני עם הבטחות שווא או אוכל חי צבעוני ועשיר בזכות היותו מגיע הישר מין הטבע.
אוכל שמגיע הישר מין הטבע שווה יותר תמיד מאוכל מעובד עם אריזות צבעוניות.

שימו לב שאם תתכננו מה לאכול ההכנה תהיה יעילה מהנה ולא מורכבת,  אני אישית מכיר מעט מאד מאכלים שאני יכול לקטלג אותם כמאוד מורכבים וזה בזכות הגיון שרכשתי במשך הזמן שהוא העיקרון המנחה שלי בקורסי הבישול, לבשל פשוט והגיוני, אוכל מורכב הוא כמו מתמטיקה כשלא מבינים את המשוואה. ברגע שמבינים את ההיגיון הכול עובד פשוט וחלק.

אולי זה מוזר ואני יכול להסכים על כך שכל מה שמעסיק ומעניין אותי חוץ מלבלות בחיק המשפחה עם אורי והילדים זה לחשוב איפה נמצא ההיגיון בתהליכי הבישול, בעזרת הניסיון והצבת השאלה "איך לפשט תהליך בישול למשוואה פשוטה והגיונית?" אני כל הזמן חושב ומנסה עוד ועוד דרכים להגיע לאותם תוצאות עם הקפדה על שמירת הערכים של חומרי הגלם והפיכתם לטעימים בזכות עצמם ללא תוספות שנחשבות בעניי לפעמים למיותרות.

לסיכום:
תפרגנו לכם מידי יום באוכל אמיתי לא מעובד באיכות גבוהה ותעשו מעט יותר ממה שחשבתם לעשות כי הילדים יואכלו לכם את כל האוכל, אם אצלנו בבית זה כך אני בטוח שגם אצלכם זה יעבוד.

נ.ב

אם עדיין חסרים לכם רעיונות מה כן לבשל, רק תבקשו והאריך את רשימת האפשרויות.
אם יש לכם רעיונות משלכם, תחלקו עם כולם ממש כאן בתגובות ותשתפו בפייסבוק.
אם יש משהוא שבא לכם לדעת לעשות, שאלו אותי ואשמח לעזור.

יום שלישי, 25 בפברואר 2014

להיות יצירתי במטבח זה כל מה שביקשתי

להיות יצירתי במטבח זה כל מה שביקשתי

מה אני יכין לארוחת ערב או בוקר או צהריים או לחברים שמגיעים? שאלה מצוינת. עוד פעם נכין את זה או את ההוא? כבר נמאס, בt לי משהו חדש, מה אני רוצה לאכול ואיך מכינים את זה לעזאזל.
נחפש מתכון, יש מלא באינטרנט, מרוב מתכונים אני לא יודע מה לעשות ובכלל את מה שבא לי אני לא יכול לעשות עכשיו כי אין לי את המצרכים.
 זאת בטח חוויה יום יומית כואבת לרוב האנשים ותתפלאו גם לבשלנים המנוסים והוותיקים.
לבישול כמקצוע או כאומנות יש כללים ברורים שהם הבסיס להכנה של כל סוגי המאכלים הקיימים. מה שמשתנה בייחס לבסיס הם התוספות, אני קורה להם תוספות עדתיות, לדוגמה אם הכין מרק ירקות ביתי רגיל ואוסיף לא ג'ינג'ר ורוטב סויה הוא יהפוך להיות בסגנון המזרח הרחוק ואם אוסיף לא מעט אורגנו הוא יהפוך להיות איטלקי ואם ארצה להפוך אותו למעדן מזרחי אוסיף לו סחוג או כל תבלין שמאפיין את המטבח המזרחי. נשמע פשוט? 
לא תאמינו כמה שזה פשוט.

ולפני שאנו נפגשים אני אתן לכם טיפ קטן שעושה הרבה סדר וכיף במטבח.

לפני ובזמן הבישול דאגו שהכיור ומשטח העבודה יהיה תמיד פנוי מכל מה שאתם לא משתמשים, בהתחלה זו תיראה פעולה נוספת אך בהמשך תגלו איך אי אפשר לעבוד אחרת.



לומדים להיות יצירתיים במטבח         077-4602678

  

יום ראשון, 23 בפברואר 2014

מתוק זה טעם החיים אם רק רוצים אם רק רוצים...


בשיעור מספר אחד למדנו על המחויבות שלנו כמארחים לדאוג לשלום ולהרגשה טובה אצל האורח גם בסיום הארוחה ולוודא שיהיה לו טעם של עוד.

ההתייחסות החשובה ביותר למנות אחרונות היא להכין אותם מחומרים טריים ולהכינם כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה, במתוקים ולא רק במתוקים מרגישים היטב את הטריות גם במרקם וגם בריח.

מה שעוד חשוב הוא צורת ההגשה, שמצד אחד תהיה מושקעת במחשבה ומצד שני תהיה פשוטה להכנה, שם המשחק הוא "הכנות מוקדמות מושלמות".

מנה אחרונה מושלמת היא קודם כל קטנה ובעלת צבעים ומרקמים שונים שחשוב שישתלבו מצד אחד אך ידגישו את המרכיב העיקרי שרובו מסתכם בדרך כלל בשוקולד, לא חייב אך רוב האנשים שאני מכיר מכורים ומפנטזים על מנה אחרונה רווית שוקולד ועם אפשר הרבה ועם תוספות של עוד שוקולד בכל מיני צורות.
חשוב שהמנה תהיה בעיקרה מהמרכיב העיקרי וקישוט שידגיש את האופי של אותו מרכיב עיקרי, לדוגמא: אם מגישים מוס שוקולד עם קישוט של אגוזים כל שהם חשוב שהאגוזים לא יהיו בכמות שתורגש יותר מהמוס עצמו וזאת ניתן לבדוק על ידי ניסוי ותהייה כמובן.

ככל שהמנות האחרונות יהיו קטנות יותר כך האורחים יואכלו מהם פחות ובסוף הארוחה ירגישו טוב יותר.

מהר מאד מגלים כשמכינים מנות קטנות שבאותו מתכון ישן יוצאים המון עוגות קטנות ומרגישים צורך וזה מצוין להקטין את הכמות כבר בהכנה.

כדי ליהנות בהכנת מנות מתוקות ובעיקר להצליח איתם צריך ציוד איכותי ומתאים לסגנון שאתם מעדיפים.
להלן רשימה קצרה אך חיונית להתחלה:
סכין, קרש חיתוך, משקל דיגיטאלי, מטרפה, קערות נירוסטה בגדלים שונים, סיר קלחת איכותי שכל מבנהו בנוי משכבה עבה ומשקלו כבד במיוחד (ויש כאלה כמעט בכל חנות לכלי בית ), כד מידה, כוסות מידה מנירוסטה, כפות מידה, תנור טוב, מיקסר (7 ליטר), לקקן איכותי גמיש וקשה בו זמנית, שקי זילוף חד פעמיים גדולים, תבניות אפייה שטוחות (ללא דפנות), בלנדר יד + מקציף +קוצץ נפרד של בראון W600, פלטה למריחת קרמים ומילויים, מערוך, הרבה נייר אפיה...
עם תבחרו לא להשתמש בקומץ הכלים שהמלצתי לשימוש, הכנה פשוטה תהפוך לפרויקט מאתגר שיצריך הרבה כישורי אלתור לא מוצלחים וכמובן פשוט לא תיהנו שזה לא מה שאני מאחל לכם.

חשוב לי לציין שהרבה מתוק זה מזיק וגורם להרגשה לא נעימה אך מנה אחרונה שמוגשת במידה הנכונה הופכת להיות מזינה וסיומת מרהיבה לארוחה טובה.

כלל פשוט וחשוב מאד הוא:
בבית לא מכינים מתוקים כדי לא לאכול אותם

מתוקים תעשייתיים זה מחוץ לתחום (תכבדו אתכם בדבר האמיתי ולא במלאכת העבודה בעניים שמוכרים לכם בשקל או בהרבה יותר)
חשוב לדעת שמה שיותר חשוב מדיוק בחומרים זו הגישה הסובלנית והמודעות לאופי החומרים או לאופי השילובים שבאים יחד כדי ליצור מוצר סופי.


ביצים טריות, חמאה טרייה , שמנת מתוקה שמנה, שוקולד וסוכר הם הבסיס כמעט לכל המנות האחרונות, אך שימוש לא נכון בכמות יחסית שגויה והכנה לא נכונה תהרוס את מה שמרכיבי היסוד הנהדרים האלה יכולים לחולל לכל חובב מתוקים מושבע .
מצד שני "טעות" בצורת ההכנה או בכמויות יצרו מנה אחרונה חדשה שלפעמים תעלה ביכולתה לענג את החיך ולגרום לסיפוק מושלם רגעי כמובן עד הביס השני והשלישי וזהו. כדי שיהיה טעם של עוד (זוכרים).

מתוק כמנה אחרונה יהיה מושלם עם תשתמשו בכלים ובמוצרים האיכותיים ביותר והטריים ביותר אך שימוש נאות ומוקפד בתכנון ובסובלנות בהכנה יהיו חשובים יותר כדי ליהנות גם בהכנה וגם כדי ליצור תשבחות.

לסיכום :
עוגות פשוטות – OUT מנות אחרונות קטנות, מורכבות ומרהיבות – IN

בהצלחה

נ.ב

הגשה של מנה אחרונה יכולה להיות מכת נוק אווט לסיום הארוחה וזה לא דבר טוב אם אתם אוהבים את האורחים שלכם.



פוסטים לפי נושאים