יום חמישי, 10 ביוני 2010
שוק הפשפשים
שוק הפשפשים
כל זמן פנוי שיש לי בבוקר אני מוצא את עצמי בלי לשים לב בנסיעה של 17 דקות לשוק הפשפשים כולל מציאת החנייה.
מטייל בין כל המוצרים שאנשים החליטו להיפטר מהם כי לא היה בהם שימוש ומוצא את אלו שהייתי מאד רוצה שישרתו אותי בעיקר במטבח.
סירי נחושת, מעבדי מזון, מטחנות תבלינים, מכונות פסטה מסוגים שונים, מכשירים להכנת וופל בלגי וופל לגלידה, מכונות גלידה ועוד כל מיני כלי מטבח קטנים ושימושיים.
כבר יותר משנתיים אני מאחל לי למצוא מכונת גלידה כזאת שאוכל להכניס לתוכה את התערובת והיא תהפוך לי אותה לגלידה, לפני חצי שנה מצאתי מין מכונת גלידה ענתיקה של חברה אמריקאית שלדעתי כבר לא קיימת ומאד שמחתי להגיע הביתה, להכין את התערובת ולגלות שהיא שבורה, אחרי מאמצים לתקנה , מודה נשברתי ועזבתי אותה בצד.
לא מיואש הגעתי לשוק ולפני שבועיים קרה הנס, מכונת גלידה בדיוק כמו שחיפשתי ישבה לה על הרצפה וקראה לי (אסףףף, אסףףף, תסתכל לכאן) והופ ראיתי ולמזלי זה שמכר לי אותה לא ידע בדיוק מ המכונה הזאת עושה אבל הוא ציין שהוא בדק אותה והיא עובדת, באותו יום באתי בלי כסף אבל כנראה שאוהבים אותי למעלה ולחבר מאד יקר היה את הכסף להלוות ל יכדי שאוכל לרכוש את המכונה הנכספת (140 ₪ במקום 150 ₪ ) מכונה כזאת חדשה עולה בסביבות 2500 ₪ כך שבגאווה לקחתי את המכונה ששוקלת קצת יותר מ12 קילו לחברי אסף כדי שיחזה במציאה החדשה ולשמחתי הוא החליט שלא אצטרך להחזיר לו את הכסף כי זאת מתנה ממנו, איך אפשר לסכם כזה יום, גם מכונת גלידה נכספת וגם מתנה.
המכונה כבדה אך בגאווה נסעתי הביתה להכין את הגלידה הראשונה ותנחשו מה? זאת הייתה הגלידה הטובה ביותר שטעמתי, היא הייתה כל כך אבל כל כך טובה שמילים לא יתארו את ההרגשה של אותה חוויה ראשונה. דרך אגב זאת הייתה גלידת שוקולד.
כל זמן פנוי שיש לי בבוקר אני מוצא את עצמי בלי לשים לב בנסיעה של 17 דקות לשוק הפשפשים כולל מציאת החנייה.
מטייל בין כל המוצרים שאנשים החליטו להיפטר מהם כי לא היה בהם שימוש ומוצא את אלו שהייתי מאד רוצה שישרתו אותי בעיקר במטבח.
סירי נחושת, מעבדי מזון, מטחנות תבלינים, מכונות פסטה מסוגים שונים, מכשירים להכנת וופל בלגי וופל לגלידה, מכונות גלידה ועוד כל מיני כלי מטבח קטנים ושימושיים.
כבר יותר משנתיים אני מאחל לי למצוא מכונת גלידה כזאת שאוכל להכניס לתוכה את התערובת והיא תהפוך לי אותה לגלידה, לפני חצי שנה מצאתי מין מכונת גלידה ענתיקה של חברה אמריקאית שלדעתי כבר לא קיימת ומאד שמחתי להגיע הביתה, להכין את התערובת ולגלות שהיא שבורה, אחרי מאמצים לתקנה , מודה נשברתי ועזבתי אותה בצד.
לא מיואש הגעתי לשוק ולפני שבועיים קרה הנס, מכונת גלידה בדיוק כמו שחיפשתי ישבה לה על הרצפה וקראה לי (אסףףף, אסףףף, תסתכל לכאן) והופ ראיתי ולמזלי זה שמכר לי אותה לא ידע בדיוק מ המכונה הזאת עושה אבל הוא ציין שהוא בדק אותה והיא עובדת, באותו יום באתי בלי כסף אבל כנראה שאוהבים אותי למעלה ולחבר מאד יקר היה את הכסף להלוות ל יכדי שאוכל לרכוש את המכונה הנכספת (140 ₪ במקום 150 ₪ ) מכונה כזאת חדשה עולה בסביבות 2500 ₪ כך שבגאווה לקחתי את המכונה ששוקלת קצת יותר מ12 קילו לחברי אסף כדי שיחזה במציאה החדשה ולשמחתי הוא החליט שלא אצטרך להחזיר לו את הכסף כי זאת מתנה ממנו, איך אפשר לסכם כזה יום, גם מכונת גלידה נכספת וגם מתנה.
המכונה כבדה אך בגאווה נסעתי הביתה להכין את הגלידה הראשונה ותנחשו מה? זאת הייתה הגלידה הטובה ביותר שטעמתי, היא הייתה כל כך אבל כל כך טובה שמילים לא יתארו את ההרגשה של אותה חוויה ראשונה. דרך אגב זאת הייתה גלידת שוקולד.
יום רביעי, 9 ביוני 2010
לבשל כמו המקצוענים
כל שיעור שאני מעביר, חייב להיות אחוז קבוע של אנשים שמתרשמים מהיכולת שלי לחתוך מהר וביעילות, להקפיץ את האוכל במחבת ובכלל להכין כל כך הרבה סוגי מנות בכל כך מעט זמן ועוד עם הסברים מפורטים על מה שהולך להיות באותו השיעור.
בכל פעם אני עונה את אותה התשובה:
נכון כשאתם נכנסים הביתה והאור סגור, אתם בלי לראות מושיטים יד לעבר השלטר והופ קסם האור נדלק, זה לא ממש קסם זה בא בעקבות אימון של שנים של כניסה הביתה כשחשוך והושטת היד לכיוון השלטר עד שהיד יודעת לעשות את הפעולה לבד בלי לחשוב או לחפש, חשוב לציין שהמיקום של השלטר ממוקם בדיוק במקום הנוח ביותר כדי שהיד תושט אליו והאור יידלק. זה בדיוק אותו הדבר בהכנת אוכל, אם תעבדו עם סכין איכותית החיתוך יהיה בטוח יותר ובטוח שמהיר יותר, עם יהיה לכם משחיז סכינים שמתאים לסכין שלכם אז בזכותו הסכין תמשיך לחתוך, עם תשתמשו במחבת עם ציפוי מונע הדבקות איכותית האוכל יעשה טעים ומזין יותר בפחות זמן ועם פחות דאגה שהאוכל יישרף או שחתיכות מהמחבת יכנסו לתוך האוכל , עם יהיו לכם קערות נירוסטה גדולות יהיה לכם נוח וכיף יותר לערבב את הסלט של יום שישי.
כדי לחתוך כמוני צריך קודם שיהיה לכם סכין כמו שלי או באותה רמה לפחות ובכל יום לחתוך אפילו סלט קטן של עגבנייה ומלפפון, כל פעם אתם תגלו שהפעולה תהיה קלה יותר ומהירה יותר ואפילו לא תצטרכו להסתכל כשאתם חותכים, זה יבוא בטבעיות (לא לעשות ניסוי של לחתוך בלי להסתכל).
כדי להקפיץ אוכל במחבת צריך כל יום להכין ירקות מוקפצים בכמות קטנה ולהתאמן עד שפשוט תהיו מומחים, (תכינו חביתות עם ירקות וכל פעם תגוונו עם סוגי הירק או הירקות).
אפשר להתאמן גם עם קטניות אבל זה עושה הרבה רעש.
כמו כל דבר בחיים, כדי להיות טוב במשהו, צריך להתאמן, גם הכישרוניים ביותר מצליחים רק בזכות אימון עקבי.
תתאמנו ובתאבון.
בכל פעם אני עונה את אותה התשובה:
נכון כשאתם נכנסים הביתה והאור סגור, אתם בלי לראות מושיטים יד לעבר השלטר והופ קסם האור נדלק, זה לא ממש קסם זה בא בעקבות אימון של שנים של כניסה הביתה כשחשוך והושטת היד לכיוון השלטר עד שהיד יודעת לעשות את הפעולה לבד בלי לחשוב או לחפש, חשוב לציין שהמיקום של השלטר ממוקם בדיוק במקום הנוח ביותר כדי שהיד תושט אליו והאור יידלק. זה בדיוק אותו הדבר בהכנת אוכל, אם תעבדו עם סכין איכותית החיתוך יהיה בטוח יותר ובטוח שמהיר יותר, עם יהיה לכם משחיז סכינים שמתאים לסכין שלכם אז בזכותו הסכין תמשיך לחתוך, עם תשתמשו במחבת עם ציפוי מונע הדבקות איכותית האוכל יעשה טעים ומזין יותר בפחות זמן ועם פחות דאגה שהאוכל יישרף או שחתיכות מהמחבת יכנסו לתוך האוכל , עם יהיו לכם קערות נירוסטה גדולות יהיה לכם נוח וכיף יותר לערבב את הסלט של יום שישי.
כדי לחתוך כמוני צריך קודם שיהיה לכם סכין כמו שלי או באותה רמה לפחות ובכל יום לחתוך אפילו סלט קטן של עגבנייה ומלפפון, כל פעם אתם תגלו שהפעולה תהיה קלה יותר ומהירה יותר ואפילו לא תצטרכו להסתכל כשאתם חותכים, זה יבוא בטבעיות (לא לעשות ניסוי של לחתוך בלי להסתכל).
כדי להקפיץ אוכל במחבת צריך כל יום להכין ירקות מוקפצים בכמות קטנה ולהתאמן עד שפשוט תהיו מומחים, (תכינו חביתות עם ירקות וכל פעם תגוונו עם סוגי הירק או הירקות).
אפשר להתאמן גם עם קטניות אבל זה עושה הרבה רעש.
כמו כל דבר בחיים, כדי להיות טוב במשהו, צריך להתאמן, גם הכישרוניים ביותר מצליחים רק בזכות אימון עקבי.
תתאמנו ובתאבון.
הירשם ל-
רשומות (Atom)
פוסטים לפי נושאים
- 100% בריאות שלכם זה מה שחשוב (1)
- 80/20 זה לא מספר (1)
- אוכל או לא אוכל (1)
- אוכל לא משמין - נשנושים כן (1)
- איך הייתם מרגישים לו....? (1)
- איך מפסיקים לבזבז זמן? (1)
- אכפת לנו מה אנו אוכלים (1)
- אנחנו כבר יודעים (1)
- אנחנו צרכנים של הנאה ורגעי אושר (1)
- אסף לשר ורועי מבשלים ניוקי (1)
- אצל כל אחד מסתתר שף קטן שרוצה לפרוץ החוצה (1)
- ארגז כלים כבר יש לכם? (1)
- ארוחת חג (2)
- ארוחת חג וימי שישי (1)
- בא לי גלידה טובה ומשובחה (1)
- בוקר טוב ושבת שלום - הודעה חשובה (1)
- בחזרה לגן עדן (1)
- בישול עילי (1)
- בית הספר לאומנות הבישול קורא "לא לאלימות" (1)
- בלוג לשיעור שמרים חלק א' (1)
- ברכה אישית ממני אליכם (1)
- ברכת שנה טובה (1)
- גם במטבח (1)
- ה – PDF האמריקאי קבע השבוע המלצה חשובה לבריאות האדם. (1)
- הבריאות שלכם (1)
- הגיע הזמן לחשוב קדימה ולהמשיך לבשל (1)
- הכל עומד להשתנות ברגע שתלחצו על הכפתור הזה (1)
- הכנת פסטה טרייה בתוכנית "המועדון" בחינוכית 23 (1)
- המלצות על ספרים (1)
- הסוד הגדול של השפים (1)
- הפוליטיקה של המזון (1)
- הפתרון הטוב ביותר לבעיות... (1)
- הפתרון נמצא בהנאה (1)
- הצצתי לכם בסל הקניות ולא תנחשו מה גיליתי (1)
- זו השאלה (1)
- זמן לעשות שינוי (1)
- חובת הקריאה היא עליכם יש כאן שף עירום חזון גדול וחינם. (1)
- חיים ללא חטיפים (1)
- טבעי להיות טבעוני אבל… (1)
- טיול משפחות עם גן הצוציקים של בני (סו שף)רועי לשר בקרוב שף גדול ומוכר (1)
- ילדים זה שמחה (2)
- ילדים זה שמחה אבל מה ניתן להם לאכול? (3)
- ילדים צריכים מתוק כדי לגדול (1)
- כואב לי שאין לי שליטה על מה שאני אוכל (1)
- כל הדרכים מובילות לרומא (1)
- כלי בישול בשירות המטבח (1)
- כלים בשירות המטבח הביתי (1)
- כמה חם (1)
- כן לאכול בשר לא לאכול בשר (1)
- לא מה שהיה פעם (1)
- לא מעריכים את הזמן והאהבה שאתם מעניקים לאוכל? (1)
- לארח כמו שף (1)
- לבשל באהבה או לא לבשל בכלל (1)
- לבשל זה כמו לעשות אהבה (1)
- לבשל טרי או לא לבשל בכלל (1)
- לבשל כמו המקצוענים (1)
- להיות יצירתי במטבח זה כל מה שביקשתי (1)
- לחיות בריא דרך האוכל מה זה אומר? (1)
- ליהנות או לא ליהנות - זו השאלה (1)
- למה בכלל אני מלמד בישול? (1)
- למה הלחם שתכינו בבית לא יצא לעולם כמו של אופה מקצועי במאפייה? (1)
- למה לקנות אם אפשר לעשות? (1)
- מה אתכם? (1)
- מה הקשר בין אוכל והשמנה (1)
- מהפכת המזון כבר כאן (1)
- מועדון ארוחת הבוקר – שיבולת שועל (1)
- מופע בישול גורמה בשידור חי (1)
- מכירים את זה? (1)
- מכל זה יצא ניוקי (1)
- מכתב תודה (1)
- מרוב עיסוקים שכחנו בשביל מה בכלל אנו מתעסקים (1)
- מתוק זה טעם החיים אם רק רוצים אם רק רוצים... (1)
- מתכונים מהקורס המעשי (1)
- נכתב מהלב (1)
- נמאס לכם לבשל (1)
- סדר עדיפויות חדש (1)
- סוף סוף פוסט לשיעור בשר (1)
- סיור בשוק הכרמל (1)
- עוד תמונות משיעורי הבישול של אסף לשר (1)
- על אוכל וילדים (1)
- על המסעדה הביתית שמעתם? (1)
- על טעם וריח אין מה להתווכח - הביטוי המושלם למושג טעים (1)
- ערכי בישול טובים – איפה הם? (1)
- עשרת הדיברות עשה ואל תעשה בחגיגת יום העצמאות 2013 (1)
- פוסט לשיעור דגים (1)
- פוסט לשיעור ירקות (1)
- פוסט לשיעור מרקים (1)
- פוסט לשיעור פשטידות וקישים (1)
- פוסט לשיעור קוקטייל (1)
- פוסט לשעור פסטה ורטבים (1)
- פוסט לשעור קציצות (1)
- פחזנייה או שערורייה? סיכום שיעור מבוא לבישול בריא (1)
- פינת המודעות (1)
- קבלו את הדבר הבא דיאטה מהפכנית שלמרות מה שכולם אומרים היא תבטיח לך חיים בריאים ומאושרים. (1)
- קבלו תמונות ודרך להכנת פיתות מהירות הכנה (1)
- קורס בישול מעשי - תמונות (1)
- קטניות זה בריא אבל מה עושים איתם? (2)
- קלוריות (1)
- רוצה לדבר "מטבחית שוטפת"? קראו עוד עכשיו (1)
- רוצים לדעת מה אני חושב על מסעדות (1)
- רפואה (1)
- רק אם אתם אוהבים פיצה? (1)
- רק בידיים שלכם. (1)
- שבוע טוב עם אוכל מצוין (1)
- שוק הפשפשים (1)
- שלום רב (1)
- שלושה דברים שכדאי לכם לדעת (1)
- תמונות ווידאו משעורי הבישול של אסף לשר (1)
- תמונות מבשלים דרך חיים (1)
- תמונות מקורס "קסם המטבח" עם השף אסף לשר (2)
- תפתחו את העניים ותפסיקו לעשות מה שאחרים אומרים לכם (1)
- תרבות דווקא יש בישראל (1)