יום שבת, 12 בספטמבר 2009

סיכום סיור בשוק הכרמל



סיכום סיור בשוק הכרמל

הלכנו , טעמנו ושיגענו את המוכרים בשוק וכל זה כדי לחוות את הקנייה לא מהזוית אותה אתם מכירים אלה מזווית שכוללת תכנון מצד אחד ואלתור מבוסס על ידע מצד שני,
למדנו על הכללים החשובים ביותר על התאמת מרכיבים אחד לשני ועל בנייה של תפריט שמבוסס "על מה שהשוק מציע או מה שיש בבית" ומזה להכין מגוון שכולל בתוכו ניסוי ותהייה אך עם ידע שכדי להשיג תוצאות טובות צריך להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטבעיים (הכוונה לא מעובדים ומתובלים מראש)
להלן רשימה של כללים להכנת ארוחה מכל סוג על פי מה שנאמר בתכנון הארוחה:

לקנות את מה שהשוק מציע ושיהיה טרי איכותי וטבעי ולפי מספר האנשים שנקבע מראש

כשמכינים מבחר של מרכיבים יש לדאוג שאופיים :צבע, טעם, מרקם וצורה לא יחזרו על עצמם.

לקנות קודם כל צבעים ואחר כך ירקות וכל השאר והכוונה היא לקנות מגוון של חומרים טריים שיהוו מגוון אפשרויות למגוון סוגי מנות שונות שיהיו צבעוניות ומזינות בעט ובעונה אחת, כי בריאות זה לא לאכול "גזר או אבוקדו" אלה לקבל את כל מה "שהטבע מציע" וכמובן להשאירו חי כמה שאפשר.
בקורס אנו לומדים להכין אוכל מזין טעים ושכיף לאכול וכך מימשנו את כל המרכיבים של מה שנקנה על ידכם.

כשמכניסים חומר גלם לתוך סלט או בכלל צריך לתת לא להתבטא, עם לא מרגישים אותו אז תוציאו אותו ועם הוא חשוב לכם תשימו ממנו עוד.


הכנו סלט מנגו שהיה חתוך לרצועות דקות עם כוסברה קצוצה, לימון חתוך לקוביות קטנות , מעט שום קצוץ שמן זית מעט חרדל שלדעתי היה מיותר, ובסך הכול הסלט כלל חומרי גלם איכותיים שנחתכו בצורה שהדגישה את אופיים (מרקם, צבע וטעם) עם תיבול מתאים בסגנון המזרח הרחוק , הסלט שייך לקטגוריה של גן עדן וכשהגיעה לשם ויהיה מישהו שישאל אותי מה אני רוצה לאכול , זה יהיה ברשימה .

קניתם אבוקדו אחד שנחתך לקוביות ובזכות היותו קטן ונחמד הוספנו לו חברים כמו עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות , צנוברים קלויים מעט, בצל ירוק חתוך לרצועות דקות, שום קצוץ ושמן זית ולדעתי היה אפשר להוסיף בצל סגול קצוץ, הסלט הפך למטבל שיכול לפאר כל פרוסת בגט קלויה ולהיות מנת פתיחה צבעונית ועשירה.

הייתה לנו אפשרות לאפות את הלחם שאנו נאכל אך בחרתם להיות עצלנים ולקנות לחם שלא ידעתם מה יש בתוכו וכעיקרון חשוב לעתיד אך גם להווה אני ממליץ לקנות אוכל שכל מרכיביו נראים כדי שתדעו מה נכנס לגופכם. אך בכל זאת הומצאה הפיתה המגולגלת כך שטוב קרה מכל הסיפר וכך נולדה לה עוד מנת פתיחה נהדרת שמרגישים בה את המילוי.
לתזכורת הכנסנו בתוך הפיתה המגולגלת בשורה אחת ולא במריחה : גבינה לא מוכרת אבל גבינה בולגרית טובה תעשה את אותה עבודה, זר עלי רוקט וזיתים מזן כלמטה, ניתן להוסיף פרוסות דקות של בצל סגול , חציל צלוי בתנור ופלפלים קלויים בתנור וכמו כן אפשר להחליף את הגבינה לטחינה מתובלת במיוחד וסמיכה באופן יחסי עם פסטו, רוסטביף וככל העולה על דמיונכם.

מה עוד עשינו?

סלט עם נבטים של שעועית, אפרסמון מקולף וחתוך לרצועות דקות, גרעיני חמניות קלויות, צימוקים, מעט חומץ, שמן זית, מלח פלפל שחור וגבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות. סלט טוב במיוחד לא הייתי משנה בו או מוסיף לו כלום.

הכנו גם סלט ירוק מחסה ערבית , עלי ביבי, מלפפון חתוך לפרוסות אלכסוניות, דבש אגוזי מלח ומיץ לימון.

ואל נישכח את השקשוקה שבבסיסה ניצלו בצל ופלפל אדום וצהוב חתוכים לריבועים בגודל שני סנטימטר, חציל חתוך לרצועות בגודל של זרת, הרבה שיני שום חתוכים לרבעים לאורך והכול כמובן על מחבת איכותית וכבדה שהלהטנו אותה לפני והשתמשנו בזמן הצלייה עם מכסה תואם, אל הירקות המקורמלים הוספנו קופסת עגבניות מרוסקות ובישלנו ללא מכסה עד לריכוז הרצוי, תיבלנו במלח ופלפל שחור ויצקנו בזהירות ביצים שלמות אחת ליד השנייה, סגרנו את המכסה עד שהחלבון הלבין היטב, תיבלנו שוב את הביצים במלח ופלפל שחור ואכלנו וגם אכלנו .

ששון בתחילת היום הכין חליטת תה משובחת בקומקום שש הליטר ובסוף היה גם מנה אחרונה שמאד הפתיעה אותי ואלו הם המרכיבים אשר היא כללה (מתאים במיוחד לראש השנה בגלל הדבש ובנוסף אפשר להוסיף תפוחי עץ)
אננס טרי מקולף וחתוך לצורת רצועות בעובי סנטימטר ובאורך שלוש סנטימטר(זה חשוב כדי שירגישו את האננס ושלא יבלע בשאר המרכיבים)
15 משמישים מיובשים חתוכים לרצועות בעובי חצי סנטימטר
100 עד 150 גר שקדים פרוסים קלויים במחבת
2-4 כפות דבש איכותי לקשירה של כל המרכיבים ועם רוצים כמו שהזכרתי בהתחלה אפשר להוסיף גם תפוח עץ חתוך כמו האננס.
המנה אחרונה צריכה להיות מוגשת בכלי קטן במיוחד של לא יותר משני כפות לא גדושות לאדם.
אני מאמץ אותה לחג שבמקרה אני עושה אצלי.


נתראה בנובמבר או בעוד יום בישול שאפשר ליזום לפי בקשת כמה מהמשתתפים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פוסטים לפי נושאים