יום שבת, 11 בדצמבר 2010

לבשל באהבה או לא לבשל בכלל



אוכל עושים באהבה או לא עושים בכלל

כפי שחלק יודעים אני דור חמישי בארץ של מסעדנים ועוסקים במלאכת הבישול, זה אומר שאולי זורם בי דם של בשלן.
אחרי ניסיון של יותר מ-20 שנים במטבח מקצועי הבנתי כמה דברים מאד חשובים על מהות הבישול בחיים.

אפשר להכין אוכל כמו רובוט וכך האוכל יצא, כדאי ליהנות מהבישול וכך גם האוכל יצא, או שתתנסו בדרכים לעשות את אותו התבשיל טוב יותר או שתלמדו על דרכים לעשות זאת טוב יותר, כך תבטיחו לעצכם הצלחה גם בתהליך וגם בתוצאות.

היום כשאני מבשל אני לא חושב על איך האוכל יצא אלה על איך אוכל לעשות זאת ביעילות ובזמן קצר יותר, כדי להגיע ליכולת כזאת חשוב להבין את הבסיס להכנת אוכל "מזין, טעים ושכיף לאכול" ועל ידי כך לדעת היכן אפשר לקצר תהליכים, למה התכוון השף או הבשלן שכתב את המתכון ולפתח יכולת לשחק איתו, היכן אפשר לעשות הכנות מוקדמות ואיפה כדאי שלא.

הטיפ שלי כמו שנאמר בהתחלה הוא:
לבשל באהבה או לא לבשל בכלל ואוסיף גם שכדי להפוך את אותו תהליך למהנה ויעיל כדאי ללמוד וכפי שתלמידי מציינים שוב ושוב "חיינו השתנו לבלי שוב, האוכל טעים יותר וללא ספק אנחנו נהנים הרבה יותר מהכנת ארוחות מורכבות ופשוטות כאחד".



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פוסטים לפי נושאים