יום שישי, 13 ביוני 2014

לבקשת תלמידי קורס התפריטים המעשי - המתכונים מכל שני הקורסים


הכנסתי לכאן את כל מה שהכינו שני הקורסים
תפריט ארוחת בוקר
שייק פירות
דייסת קווקר עם תוספות
מיני פוקצ'ה בצורת טארט עם מילוי ירקות פלפל אדום ודלעת צלויים ותרד חי עם ביצת עין עליהם
תה צמחים
גלילי חסה וסלט ירקות עם במיה או מאותה משפחה, תערובת גרעיני חמניות ודלעת
חומוס מגולגל בתוך פיתה מבצק שמרים צלויה במחבת היום מוגש על באגט עם עיטור סחוג ופפריקה מתוקה
פרנצ' טוסט עם תפוחים מקורמאלים (הלחם בה מהבגט)
ארוחת ערב
מרק קישואים
תפוח אדמה אפוי
ריזוטו ארטישוק ירושלמי,פטריות ודלעת
פרוסות לחם שום עם הסלטים - פרוסות מהבאגט
סלט סלק, גזר, כוסברה ולימון
כרוב לבן
חציל וטחינה
סלט עגבניות שרי ופסטו
פירות אפויים עם עוגיות – משמיש/ אפרסק אפויים בתנור עם פרורי בצק פריך
אוכל לקחת לעבודה
כריך קציצות ירק עם טחינה – כריך גדול מבאגט ומחולק ל16 חתיכות
כריך גבינה עם ירקות בתנור - כריך גדול מבאגט ומחולק ל16 חתיכות
כריך ביצה קשה, אבוקדו ומיונז - כריך גדול מבאגט ומחולק ל16 חתיכות
לזניה ראגו ירקות שורש ,עגבניות ותרד
מוסקה חצילים תבשיל בורגול
מאפינס זיתים, בצל ותירס
התפריט הנבחר להכנה
ארוחת בוקר מוגש תוך כדי עבודה
שייק פירות – בוחרים פירות שאוהבים, מגלענים אותם במידת הצורך ומרסקים אותם למיץ יחד בתוך שייקר (מעבד מזון), ניתן להוסיף אלכוהול וקרח ולשתות לרבייה כארוחת בוקר, מנת בייניים או סתם באמצע יום חם.
דייסת קווקר עם תוספות – לתוך סיר איכותי מכניסים קווקר (שיבולת שועל) במצב שטוח מהסוג הדק יותר (הוא מתרכך מהר יותר), כמות כפולה של נוזלים(חלב, ציר, מים) ועל אש קטנה מבשלים יחד עד שהתערובת מתאבה והקווקר רך, מתבלים בקורט מלח, סוכר או דבש, קינמון, כוכב אניס, וניל לפי הטעם ובסוף תוספת אהובות נוספות (קונפיטורה של פרי, קוביות שוקולד, פירות יבשים, אגוזים...)
מיני פוקצ'ה בצורת טארט עם מילוי ירקות פלפל אדום ודלעת צלויים עם פרחי ברוקולי חי וביצת עין עליהם –
*מכינים בצק – לתוך קערת מיקסר מכניסים 1/2 קילו קמח מעורב (מלא ולבן), 2 כפות שמרים יבשים, 1 כפית מלח, 1 כף סוכר, 1/4 כוס שמן זית ואחד וחצי כוסות מים. נותנים למיקסר בעזרת הוו לישה ללוש את כל החומרים במשך 1/4 שעה, מניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח ומכינים את הטארט
*בתנור חם מאד צולים חצאי פלפלים אדומים ופלח דלעת מרוחים בשמן זית עד להשחמה (קירמול טבעי)
*קורצים מתוך הבצק ריבועים שווים ומותחים אותם מהמרכז החוצה כך שיישארו שוליים עבים יחסית, מניחים בשליש מהשטח שנוצר בתוך הפוקצ'ה פלפל אדום קלוי ומקולף, שליש פרוסות דלעת ושליש פרחי ברוקולי קטנים, פותחים מעל הכול ביצה ומכניסים לתנור חם מאד לעד שהבצק שחום בצדדים, מצננים מעט ומתענגים.
תה צמחים- מרתיחים מים בקומקום וכשהמים רותחים מורידים מהאש ומכניסים תערובת אהובה של עלים יבשים ופרחים ( בבונג, מרווה, לימונית, לואיזה, הל, ...אגוזים ופירות יבשים), מחכים שבע דקות ולוגמים לרוויה.
גלילי חסה וסלט ירקות עם סלק, תערובת גרעיני חמניות ודלעת - ירקות חיים חתוכים לרצועות דקות, ירק מבושל (בישול קצר או אפוי בתנור), רוטב ויניגרט, גרעיני חמנייה ודלעת קלויים, עוטפים בעלה של חסה וקשורים בעזרת גבעול עירית או בצל ירוק. מוגש כסלט שניתן לאכול בלי סכום.
חומוס מגולגל בתוך פיתה מבצק שמרים צלויה במחבת –
חומוס – 2 כוסות חומוס מושרה ומבושל עד לריכוך מלא, חצי כוס טחינה גולמית, 3 כפות שמן זית, מיץ מלימון אחד, 3 שיני שום גדולים, מלח לפי הטעם ומים לפי רמת הסמיכות הרצויה, במעבד מזון קוצצים את כל החומרים עד לקבלת המרקם האהוב ומגישים מייד.
פיתה צלויה במחבת - קורצים ריבועים בגודל חופן יד מבצק שמרים שהותפח פעם ראשונה, מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ וצולים במחבת חמה מאד עם מכסה עד לקבלת כתמים שחומים מכל צד.
פרנצ' טוסט עם תפוחים מקורמאלים (הלחם בה מהבגט) –
מקלפים, מגלענים וחותכים לשמיניות תפוח עץ מסוג גרנד סמיט, מחממים מחבת טפלון עם מכסה לחום גבוהה על להבה גבוהה, מכניסים את התפוחים כך שכולם נחים על פני המחבת, מפזרים מעט סוכר וחמאה ומכסים במכסה,
כשמריחים ריח של תפוחים מקורמאלים, מערבבים מעט וסוגרים את הלהבה. ניתן להוסיף קינמון טחון ושקדים או אגוזי מלך.
פרנצ' טוסט – חותכים בגט לפרוסות בעובי אחד וחצי ס"מ, מערבבים יחד ביצה ו1/4 כוס חלב, מחממים מחבת כבדה ומכניסים לתוכה חמאה, טובלים כל פרוסת בגט בתערובת הביצה והחלב ומטגנים במחבת עם החמאה משני הצדדים עד שכל צד מעט מושחם.
מסדרים על כל טוסט תפוח מקורמל ומגישים.
ארוחת ערב
מרק קישואים –
חומרים:
1 בצל גדול
1 גזר
3 גבעולי סלרי
3 קישואים גדולים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
4 קישואים חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ צלויים בתנור עד להשחמה
עלי נענע לקישוט
ציר לפי הצורך
אופן הכנה:
קוצצים את הירקות במעבד מזון
מאדים את הבצל גזר וסלרי בסיר עם מכסה ומעט ציר עד שהבצל נעשה שקוף ומוסיפים את הקישואים, מאדים יחד 2 דקות ומוסיפים ציר בכמות כפול אחד וחצי מנפח הירקות בסיר, מבשלים 20 דקות וטוחנים בבלנדר יד למרקם חלק , מתבלים במלח ופלפל שחור, ומגישים עם עלה של נענע טרי.
ריזוטו קרישה,פטריות ובטטה –
חומרים:
סיר עם 4 כוסות ציר מתובל במלח ופלפל שחור
סיר עם כוס וחצי אורז מסוג ריזוטו
1 יחידה קרישה גדולה חתוכה לרצועות אלכסוניות בעובי 1 ס"מ
1 סלסילת פטריות שמפיניון או כל סוג , חתוכים לרבעים עם הגבעול
1 בטטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
מיץ מלימון 1
4 שיני שום קלופים וחתוכים לרבעים לאורך
מלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן זית או חמאה
פרמזן
אופן הכנה:
מחממים מחבת טפלון איכותית עם מכסה לחום גבוהה, מכניסים את הירקות למחבת יוצקים את שמן הזית ומכסים במכסה, כשמריחים קרמל , מעט מערבבים וכך פעמים נוספות, מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, מערבבים ומורידים מהאש.
הכנת הריזוטו:
מביאים את הציר לרתיחה קלה, מחממים את הריזוטו, כשהריזוטו חם מוסיפים לו את הציר בכמות שמכסה את האורז ומערבבים, מחכים שהאורז יספוג את הציר ומוסיפים עוד ציר, כך ממשיכים עד שהאורז רך אך מעט חי בפנים (אבל שלא נתקע בשיניים)
*ניתן להגיש את הירקות הצלויים מעל הריזוטו או לערבבם יחד לפני ההגשה, בסוף מפזרים מעל פרמזן מגורד או שבבים.
פרוסות לחם שום עם הסלטים - פרוסות מהבאגט – מערבבים יחד שום כתוש עם שמן זית, מורחים על פרוסות לחם ואופים עד להשחמה קלה
סלט סלק, גזר, כוסברה ולימון –
חומרים:
סלק מקולף מבושל או אפוי בתנור, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
גזר גדול מקולף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ מבושל בישול קצר
2 כפות שמן זית
חופן יד כוסברה קצוצה
מיץ מלימון אחד
מלח
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ומגישים.
כרוב לבן – כרוב חתוך לרצועות בעובי חצי ס"מ מתובל היטב, בחומץ תפוחים, מעט שמן זית, מלח ומעט סוכר.
לשים את הכרוב והתיבול ומגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט
חציל וטחינה – חציל אפוי בשלמותו בתנור שחומם מראש לחום מקסימאלי עד לריכוך, מופשט מקליפתו וקצוץ כשהוא חם עם שום, מלח ושמן זית, מערבבים עם טחינה גולמית ומגישים עם פלפל אדום קלוי וחתוך לקוביות קטנות.
סלט עגבניות שרי ופסטו – עגבניות שרי חתוכות לחצאים מעורבבות עם רוטב פסטו.
רוטב פסטו – עלי בזיליקום טרי, שמן זית, צנוברים ומשפחתם, שום ומלח. טוחנים היטב את כל החומרים במעבד מזון ומתבלים.
אוכל לקחת לעבודה
כריך קציצות ירק עם טחינה – כריך גדול מבאגט ומחולק ל16 חתיכות
קציצת ירק – בטטה, קישוא ובצל חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ צלויים בתנור, קצוצים עם פטרוזיליה ומעורבבים עם מעט קמח, ביצה, מלח ופלפל שחור
כריך גבינה עם ירקות בתנור - כריך גדול מבאגט ומחולק ל16 חתיכות
גבינת שמנת, בטטה אפויה בתנור ופלפל צלוי בתנור, פרוסות עגבנייה וחסה
כריך אבוקדו ומיונז - כריך גדול מבאגט ומחולק ל16 חתיכות
מיונז - חלמון אחד טרוף היטב עם חצי כוס שמן זית וקנולה מעורבבים, מתובל בכפית חומץ, מעט חרדל, מלח, שום ולימון
לזניה ראגו ירקות שורש ,עגבניות ותרד
רוטב ראגו עגבניות תרד
חומרים:
2 בצלים גדולים קצוצים
2 גזרים גדולים קצוצים
5 גבעולים של סלרי קצוצים
6 שיני שום קצוצים
2 קופסאות תרד טרי נקי ושטוף
1 שימורים עגבניות מרוסקות 800 גר
1 רסק עגבניות בנוני
אופן הכנה:
בסיר עם מכסה מאדים בצל, שום, גזר וסלרי קצוצים .
כאשר הבצל נעשה שקוף מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מורידים את הרוטב מהאש ומערבבים יחד עם התרד עד לריכוכו
לזניה
1.מכינים רוטב ראגו עגבניות תרד ומצננים.
1.5 מכינים עלי פסטה טרייה
2. מכינים רוטב בשמל מ25 גר חמאה, 3 כפות קמח, ו2 כוסות חלב
3. מערבבים את ראגו הפטריות עם גבינת הריקוטה ומרכיבים את הלזניה בשכבות של דפי
4.בשכבה האחרונה מצפים ברוטב בשמל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות. עד להזהבה(50 דקות).
מוסקה חצילים עם תבשיל בורגול
3 חצילים חתוכים לפרוסות לאורך בעובי 2 ס"מ אפויים בתנור עם שמן זית עד להשחמה
רוטב בשמל – בסיר ממיסים 50 גר חמאה עם 3 כפות קמח ו1 כוס חלב, מערבבים היטב על להבה נמוכה עד שהתערובת מתאבה ומתבלים במלח ואגוז מוסקט.
תבשיל בורגול
חומרים:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קצוצים דק
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
4 שיני שום קצוצים דק
כוס וחצי בורגול גס
1 רסק עגבניות בנוני
4 כוסות ציר חם
מלח, פלפל שחור, כמון , בהרת
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
· בסיר שטוח עם מכסה תואם מאדים היטב עד הזהבה קלה של הבצל את כל הירקות עם השמן.
· מוסיפים בורגול רסק עגבניות תבלינים וציר ומביאים לרתיחה.
· מבשלים עם מכסה סגור היטב על אש נמוכה במשך 10-15 דקות ומערבבים עם הפטרוזיליה.
למוסקה –
מרכיבים שכבות של חצילים ותבשיל בורגול, מכסים ברוטב בשמל ואופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות עד שהבשמל משחים. 30 – 40 דקות.
תפריט חמש מנות קורס בוקר

מנת פתיחה
דים סאם אדום ממולא בירקות שורש, פלפל אדום, עוף טחון פיקנטי עם רוטב לימון וג'ינזר
דים סאם – שקיות בצק שעשוי מקמח ומים מאודים או מבושלים בנוזלים מים (מים אדומים מבישול של סלק)
מילוי – בצל, גזר, סלרי, פלפל אדום קצוצים וצלויים במחבת ומעורבבים עם חזה עוף טחון טרי וצילי יבש
רוטב – 4 כפות שמן, 5 כפות מיץ לימון, 2 כפות סוכר, כפית גי'נזר קצוץ דק ומעט מלח מבושלים יחד ומצומצמים לריכוז הרצוי.
מנה ראשונה
חרימה (דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף)
הכנות מוקדמות :
מפשירים 4 או יותר חתיכות של דג נסיכת הנילוס בעובי יחסי שווה
פורסים גזר גדול ומקולף לפרוסות בעובי 1 ס"מ
חותכים 1 פלפל אדום לרצועות בעובי 1.5 ס"מ
חותכים 4 שיני שום לפרוסות גסות
קוצצים 2 גבעולי סלרי בצורה גסה
קוצצים חצי פלפל חריף אדום קטן אחרי שבדקנו שהוא חריף
קוצצים חופן יד עלי כוסברה ואת העלים של הסלרי
1-2 רסק עגבניות בנוני
נוזלים לפי הצורך (רמת הסמיכות הרצויה)
אופן הכנה:
צולים פלפלים, גזר, שום, סלרי, פלפל חריף בסיר עם מכסה עד שהגזר מתרכך מעט ומשחים.
מוסיפים את הכוסברה ועלים של הסלרי קצוצים וממשיכים לצלות למשך 2 דקות, ומוסיפים את רסק העגבניות וציר, מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח פלפל שחור. מבשלים כ15 דקות עד שכל הטעמים מתאחדים.
בסיר שטוח שמים 1/3 מהרוטב ומניחים מעליו את הדגים בצורה מסודרת אחד ליד השני, ומעליהם שופכים את שאר הרוטב ומבשלים יחדיו כ 20 דקות.
מנת ביניים
פונץ פירות קר
בוחרים מפירות העונה, קולפים ומגלענים במידת הצורך, חותחים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומבשלים במים, מהרתיחה במשך 10 דקות, מתבלים בסוכר וקינמון ומצננים, מקררים ומגישים.
מנה עיקרית
גולש בשר
חומרים:
1קילו בשר (כתף חתוך לקוביות ומיובש בעזרת נייר סופג
2 גזרים גדולים חתוכים לחצאי פרוסות בעובי 2 ס"מ
2 בצלים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
4 שיני שום שלמים קלופים
2 עגבניות חתוכות לקוביות בעובי 2 ס"מ
1 קרישה קטנה חתוכה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
2 רסק עגבניות בנוני
1 כוס יין אדום
1 ליטר ציר עוף או בקר משובח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
בסיר חם כבד ושטוח עם מכסה צולים היטב את חתיכות הבשר עם מעט שמן, מתבלים במלח והרבה פלפל שחור ומוציאים החוצה.
מוסיפים את הירקות למחבת וצולים אותם היטב עם מכסה עד שהם מתקרמלים היטב, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים, כאשר הרסק עגבניות טיפה נתפש בתחתית הסיר מוסיפים יין אדום ומערבבים, כשהיין מתאדה מוסיפים נוזלים ומבשלים עד שהבשר מתרכך (מומלץ 3 שעות), מתבלים במלח ופלפל שחור וטועמים.
פירה תפוחי אדמה
4 תפוחי אדמה שווים בגודלם מבושלים עם קליפה במים ומלח עד לריכוך מלא ומוציאים מהמים,
מחכים 10 דקות ומקלפים את קליפת התפוח אדמה בתוך סיר, מועכים את תפוחי האדמה עם מעט מהנוזלים של התפוח אדמה, מלח ופלפל שחור עד לקבלת מחית תפוחי אדמה טעימים ורכים כמו עננים.
כרוב אדום ולבן מאודים ביין
חומרים:
כרוב לבן/אדום חתוך לרצועות בעובי חצי ס"מ
חומץ תפוחים
יין לבן לכרוב הלבן ויין אדום לכרוב האדום
סוכר
מלח
מעט חמאה או שמן זית
אופן הכנה:
בסיר עם מכסה עם להבה גבוהה מאדים היטב את הכרוב עם החמאה או השמן והיין עד שהוא מתרכך, מתבלים בסוכר, מלח וחומץ וטועמים.
פרחי ברוקולי בעטיפת עלי גזר צלויים
גזר גדול פרוס לעובי חצי ס"מ צלוי בתנור או במחבת עם מעט שמן עד לריכוך וקירמול מושלם, בסוף מתובל במלח
פרחי ברוקולי שווים בגודלם מבושלים במים רותחים ומלח עד לריכוך הנכון(מוציאים למים קרים כדי להפסיק את הבישול ולמסננת כדי להיפטר ממים עודפים.
עוטפים כל גבעול ברוקולי בפרוסת גזר צלויה ומניחים במגש מרופד עם נייר אפיה, מתבלים במלח ושמן זית או בחמאה מלוחה ולפני ההגשה מחממים בתנור שחומם מראש ל100 מעלות עד שהברוקולי חם למגע, ( 5 דקות )
מנה אחרונה
בלינצ'ס במילוי תפוחים, אגסים ודלעת מקורמלים, בננה בליווי רוטב תפוזים, אניס וקינמון
בלינצ'ס –
חומרים:
1 כוס מים/חלב
2 כפות סוכר
קורט מלח
4 ביצים
קמח לפי רמת הסמיכות הרצויה
אופן הכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ומשהים במקרר למשך רבע שעה או מעבירים דרך מסננת דקה
מחממים מחבת טפלון איכותית, מוזגים מהתערובת למחבת, מזיזים את המחבת לכל הצדדים במעגליות ושופכים את שאריות הבצק לקערה, ברגע שקצוות הבלינצ'ס טיפה משחימות ונפרדות מהמחבת, מוציאים לצלחת וכך את כל שאר הבצק.
מילוי
1 תפוח מקולף ומגולען חתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ
1 אגס מקולף ומגולען חתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ
1 חתיכת דלעת מקולפת ומגולענת חתוכה לקוביות בעובי 2 ס"מ
1 בננה חתוכה לקוביות בעובי 2 ס"מ
3 כפות סוכר
אופן הכנת המילוי:
מחממים היטב מחבת טפלון כבדה עם מכסה, מכניסים את התפוח, האגס והדלעת עם הסוכר, מפזרים אותם על פני תחתית המחבת וסוגרים את המכסה, ברגע שהם מתחילים להתקרמל מערבבים מעט, מקרמלים שוב מצידם השני של הפירות, מורידים מהאש ומצננים
מערבבים עם הבננה וממלאים.
רוטב תפוזים, כוכב אניס וקינמון
חומרים:
1 כוס מיץ תפוזים טרי ומסונן
רבע כוס סוכר
2 כוכבי אניס
1 מקל קינמון
אופן הכנה:
מבשלים יחד את כל החומרים עד לקבלת רוטב זגוגי ומרוכז, מרחיקים את הקינמון וכוכב האניס ומוזגים על הבלינצ'ס הממולא. (ניתן לקשט עם כוכב האניס את הצלחת)
מוס שוקולד
חומרים:
150 גר שוקולד מריר 53 %
4 ביצים מופרדות
40גרם אבקת סוכר
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד בסיר בן מרי, מערבבים לתוכו את החלמונים ומצננים
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
מערבבים שליש מהקצף עם השוקולד כדי לאוורר אותו בשביל שאר הקצף ומוסיפים את שאר הקצף ומערבבים.
מוזגים לקעריות הגשה ומצננים במקרר למשך 6 שעות ומגישים
תפריט אירוח קל
צ'ילי קון קרנה
תפוחי אדמה שלמים אפויים בתנור עם רוטב טחינה וסלט ירוק (פרוסות קישואים צלויות במחבת עם שמן זית , ברוקולי, שעועית ירוקה, במיה - בישול קצר, חסה חתוכה לרצועות בעובי 1 ס"מ, מלפפון חתוך לפרוסות דקות בליווי רוטב ויניגרט – שמן זית, שום קצוץ דק, חומץ תפוחים, מלח, מיץ לימון, חרדל, דבש ופלפל שחור.
פסטה ארוכה עם רוטב אלי אולי, ברוקולי, כרובית ועגבניות שרי.
ניוקי עם רוטב עגבניות ועלי ברוקולי / מנגולד
קרוסטיני: - פרוסות לחם קלוי במטבלים שונים
כבד קצוץ, טחינה ועגבניות שרי
חצילים ופלפלים קלויים בתיבול פרוסות שום, חומץ, שמן זית, מלח ופלפל שחור
עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, שום קצוץ, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ואנשובי / סרדינים
סלט ביצים -
סלט אבוקדו
המתכונים
טורטייה במגוון מילויים –
חומרים:
2 כוסות קמח
1/4 כוס קמח תירס
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
50 גר חמאה או שמן זית
3/4 כוס מים
אופן הכנה:
  1. בוחשים בקערה גדולה את הקמח, קמח תירס, אבקת האפייה ומלח.
  2. חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ומוסיפים אל הקמח, משפשפים בעזרת קצות האצבעות לתערובת פירורית גסה.
  3. מוסיפים את המים תוך בחישה רצופה לקבלת תערובת אחידה וגמישה.
  4. צרים מהתערובת בידיים רטובות 12 כדורים חלקים ומניחים לנוח במשך 15 דקות.
  5. מרדדים על משטח עבודה מקומח כל כדור לעיגול דקיק.
  6. מחממים מחבת לחום בנוני גבוהה וקולים ללא שמן את עיגולי הבצק אחד אחד משני הצדדים עד שמופיעות על הטורטיות נקודות חרוכות זעירות.
צילי קון קרנה
החומרים :
500 גר בשר איכותי טחון גס (עדיף אנטרקוט, צוואר, או פלדה – שיהיה לפחות 40% שומן)
1 בצל קצוץ
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 פלפל חריף
12 שיני שום קצוצות
1 כוס סלרי קצוץ
1 גזר גדול קצוץ
3 כוסות שעועית אדומה מבושלת ומסוננת
1 רסק עגבניות בנוני
5 עגבניות טריות קצוצות
4 כפות אבקת פפריקה מתוקה
טורטליני במילוי בשר וירקות שורש
מלח
1 כף אבקת צ'ילי
1/4 כוס כוסברה - ניתן להחליף בפטרוזיליה למי שלא אוהב!
אופן ההכנה:
קוצצים את כל הירקות לקוביות בגודל 1/2 ס"מ X 1/2 ס"מ.
מחממים את השמן בסיר לחום גבוה, מוסיפים את הבשר, משחימים מעט. לאחר שהבשר שינה צבעו, והגיר את השומן, מלהיטים שוב את המחבת מוסיפים את כל הירקות (בצל, גזר, סלרי פלפלים, שום ועגבניות וצולים אותם היטב.
מוסיפים את כל התבלינים: צ'ילי, מלח מערבבים היטב, וממשיכים לבשל.
מוסיפים את רסק העגבניות, ומערבבים היטב. מוסיפים את השעועית, וליטר ציר, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר, מכסים חלקית את הסיר, ומבשלים לפחות שעתיים, כאשר מידי פעם מערבבים.
בסוף התהליך (10 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הפסטה ומגישים עם הכוסברה הקצוצה.
סלט ביצים
חומרים:
ביצים קשות מגורדות בפומפייה או חתוכים לקוביות בעזרת פורס ביצים
מעט חרדל
בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
בצל קצוץ מטוגן
מיונז טרי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים עד לתערובת שווה, משפרים טעם ומגישים.
סלט אבוקדו
חומרים:
1 אבוקדו מקולף וקצוץ גס
חצי בצל סגול קצוץ דק
1 עגבנייה קצוצה דק
1/4 פלפל חריף קצוץ דק או לפי החריפות הרצויה
1 לימון סחוט
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים יחד קלות את כל המרכיבים ומשלימים טעם
כבד קצוץ: במעט שמן צולים (מכסה סגור) בצל חתוך לרצועות עד לצבע זהוב + . מוסיפים את הכבד וצולים לזמן קצר עד שהכבד צלוי היטב בשני הצדדים. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. מצננים. טוחנים את הבצל והכבד יחדיו עם ביצה קשה. ומצננים במקרר עד שהממרח קר. מקשטים, עם מעט ביצה קשה מגורדת. מגישים עם לחם קלוי בתנור.
ניוקי
1 תפוח אדמה בנוני או בטטה באותו גודל, 1 ביצה טרופה, 1 כפית מלח , קמח לפי הצורך.
אופן הכנה:
1. מבשלים את תפוח האדמה עם קליפה במים ומלח עד שמכניסים מזלג והוא נכנס ויוצא בקלות.
2. מקלפים את תפוח האדמה ומרסקים אותו היטב.
3. מערבבים לתוכו ביצה טרופה וכפית מלח, ובהדרגה מוסיפים קמח עד להיווצרות בצק גמיש ומעט דביק.
4. יוצרים מהבצק נקניקים ארוכים בעובי 2 ס"מ וחותכים אותם לרוחב בעובי 1 ס"מ.. מקמחים היטב כל ניוקי ומפזרים על מגש מכוסה בנייר אפיה ומקומח מעט.
5. מבשלים בהרבה מים רותחים עם מלח עד שהניוקי צפים.
* ניתן להקפיא את הניוקי כאשר הוא על המגש ואחרי שהוא קופא ניתן להעביר אותו לקופסא עמוקה יותר. יש להכניס את הניוקי בעודו קפוא למים הרותחים.
* ניתן להוסיף לבצק בזמן הערבוב של התפוח אדמה והביצה רסק עגבניות או עשבי תיבול טריים וקצוצים היטב כמו – בזיליקום, טימין, אורגנו, פטרוזיליה (כל אחד בנפרד או כולם ביחד).
פסטה טרייה - בצק מקמח סמולינה / דורום או קמח רגיל וקמח מחיטה מלאה וביצים ביחס של 1 כוס קמח ו1-2 ביצים טריות. מכונת פסטה
אלי אולי - רוטב על בסיס שמן זית ושום כרובית, ברוקולי ועגבניות שרי
חומרים:
פרחים מכרובית קטנה מבושלים קלות
פרחים מברוקולי קטן מבושלים קלות
17 עגבניות שרי חתוכות לחצי
7 שיני שום חצויים לארבע לאורך
שמן זית בכמות שתכסה את התחתית של המחבת
אופן הכנה:
מחממים מחבת גדולה וכבדה לחום גבוהה מאד עם מכסה, מוסיפים את השרי ואת שמן הזית בכמות שתכסה את תחתית המחבת. כאשר העגבניות צלויות היטב, מוסיפים את השום, פרחי הכרובית והברוקולי, מלח, צילי גרוס, פלפל שחור. מערבבים קלות.
מכבים את האש או מוסיפים את הפסטה ומערבבים .
רוטב עגבניות
חומרים:
7 שיני שום חצויים לאורך
1 שימורים עגבניות מרוסקות 800 גר
1/3 כוס שמן זית
עלי בזיליקום שלמים ללא הגבעול מחצי צרור שקונים בסופר
אופן הכנה:
בסיר מחממים שמן זית בכמות שמכסה את תחתית הסיר, מוסיפים 7 שיני שום חצויים
לטיגון קצר (עד לקבלת בועות קטנות שמתחילות לצוץ על השום) ועגבניות מרוסקות, מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה פתוח עד לסמיכות הרצויה.
מתבלים במלח, פלפל שחור ובעלי בזיליקום טריים שלמים.
מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה(מולין)
לתוספת עלי הברוקולי/מנגולד:
מלהיטים מחבת טפלון וצולים קלות את הירק עם שמן זית, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את רוטב העגבניות וטועמים.
תפריט חמש מנות

מנת פתיחה

פלאפל עם פלפל חריף קלוי בליווי רוטב טחינה ועגבניות שרי

מנה ראשונה

גלילי חצילים במילוי בשר ורוטב עגבניות

מנת ביניים

סורבה מנקטרינה/אפרסק ושזיף צלויים בתנור עם הל

מנה עיקרית

שיפודי חזה עוף עם עשבי תיבול
קוסקוס
פלחי בצל, קישוא, עגבניות, פלפל צהוב וכרובית צלויים במחבת
סלט חסה עם רוטב ויניגרט

מנה אחרונה

קדאיף – אטריות אפויות במילוי בננה מקורמלת פיסטוק וחמוציות מיובשות
פלאפל
חומרים:
חצי קילו חומוס מושרה 24 שעות
1 זר כוסברה
1 זר פטרוזיליה
1 ראש שום מקולף
כמון טחון
2 פרוסות לחם ספוגות במים
1 כפית סודה לשתיה
מלח
שמן צמחי לטיגון
4 פלפלים אדומים או ירוקים חריפים צלויים בתנור עד להזהבה עמוקה
אופן הכנה:
במעבד מזון או במטחנת בשר טוחנים יחד את כל המרכיבים לתערובת חלקה .
מחממים שמן בסיר בגובה של 5 ס"מ לפחות
בעזרת כף של פלאפל מכינים כדורים קטנים ומגלגלים אותם בזהירות לשמן החם עד שהם מזהיבים עד משחימים מעט ומוציאים אותם עם כף מסננת למסננת.
גלילי חצילים במילוי בשר ורוטב עגבניות
חומרים:
2 חצילים בגודל בנוני רחבים וקצרים חתוכים לפרוסות לאורך בעובי 1 ס"מ צלויים בתנור עד להשחמתם
250 גר בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצים
1 גזר קטן קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבנייה קצוצה
רוטב עגבניות ללא בזיליקום מסונן במסננת דקה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
צולים היטב את הירקות הקצוצים עד להשחמתם ומוסיפים את הבשר עד שהוא מאפיר, מתבלים במלח ופלפל שחור.
מגלגלים בתוך כל פרוסת חציל ממילוי הבשר ומניחים בתבנית כך שקצה החציל יושב כלפי מטה.
יוצקים מעל כל החצילים רוטב עגבניות בצורה שווה ומפזרים מעט עלי פטרוזיליה קצוצה.
אופים בתנור 15 – 20 דקות ומפזרים שוב פטרוזיליה קצוצה .
* ניתן להוסיף לתערובת המילוי צנוברים, זיתים מזן קלמטה ועגבניות מיובשות.
רוטב עגבניות
חומרים:
7 שיני שום חצויים לרבעים לאורך
1 שימורים עגבניות מרוסקות 800 גר
1/3 כוס שמן זית
עלי בזיליקום שלמים ללא הגבעול מחצי צרור שקונים בסופר
אופן הכנה:
בסיר מחממים שמן זית בכמות שמכסה את תחתית הסיר, שיני שום
עד לקבלת בועות קטנות שמתחילות לצוץ על השום ועגבניות מרוסקות, מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה פתוח עד לסמיכות הרצויה.
מתבלים במלח, פלפל שחור ובעלי בזיליקום טריים שלמים.
סורבה מנקטרינה/אפרסק ושזיף צלויים בתנור עם הל
חומרים:
חצי קילו אפרסק ושזיף מגולענים וחצויים לשניים צלויים בתנור עם הל טחון, קפואים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
1 כוס סירופ סוכר קר (2 כוסות מים מבושלים עם 2 כוסות סוכר מהרתיחה 15 דקות)
אופן הכנה:
מכניסים למעבד המזון את הפירות הקפואים ומחצית מכמות הסירופ וטוחנים לתערובת אחידה, טועמים ומוסיפים סירופ סוכר במידת הצורך.
מחזירים להקפאה למשך שעתיים ומגישים.
שיפודי חזה עוף עם עשבי תיבול
חומרים:
1 קילו חזות עוף גדולים חתוכים לקוביות שוות בגודל 2.5 ס"מ משופדות
לתיבול:
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
חצי זר בזיליקום קצוץ
חצי זר טימין קצוץ
חצי זר רוזמרין קצוץ
חצי זר נענע קצוץ
שמן זית
מלח ופלפל שחור
צילי יבש קצוץ
4 שיני שום כתושים
אופן הכנה:
מערבבים יחד את כל חומרי התיבול ומערבבים היטב עם שיפודי העוף, משהים לשעה במקרר
מחמים מחבת גדולה וכבדה עם מכסה לחום גבוהה וצולים את השיפודים עד להזהבתם משני הצדדים, מחכים 30 שניות מחוץ למחבת ומגישים.
קוסקוס
חומרים:
חצי קילו סולת
3 וחצי כוסות ציר משובח
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
אופן הכנה:
מרתיחים בסיר עם מכסה ציר, מלח ושמן.
מוסיפים לציר הרותח את הסולת, מערבבים קלות, מכסים את הסיר במכסה ומעבירים ללהבה נמוכה למשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות מורידים מהאש וממתינים עוד 5 דקות.
פותחים את המכסה ובעזרת מזלג מגרדים את הקוסקוס לפרורים ומגישים.
פלחי בצל, קישוא, עגבניות, פלפל צהוב וכרובית צלויים במחבת
חומרים:
2 בצלים חתוכים לרבעים לצורת פלחים
2 קישואים עגולים חתוכים לרבעים לצורת פלחים
2 עגבניות חתוכות לרבעים לצורת פלחים
1 פלפל צהוב חתוך לרבעים לצורת פלחים
פרחי כרובית מכרובית קטנה
עלי פטרוזיליה קצוצים גס
שמן זית
מלח פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה עם שמן
מלהיטים מחבת גדולה עם מחסה לחום גבוהה ומכניסים את הירקות לתוכה מפזרים על פני המחבת ומכסים.
מחכים לריח קרמל או קצבות זהובים עד שחומים היטב ומעט מערבבים, צולים כך את הירקות עד שכל צדדיהם שחומים זהובים, מתבלים במלח ופלפל שחור, פטרוזיליה קצוצה ומורידים מהאש, מחכים 5 דקות ומגישים.
סלט חסה עם רוטב ויניגרט
חסה – אפשר להוסיף כל עלה ירוק או צבעוני אהוב שטוף ומיובש ממים עודפים
רוטב ויניגרט – שמן זית, חומץ, דבש, חרדל, שום, מלח ופלפל שחור, לשקשק היטב, להחמיץ פנים ולערבב עם עלי החסה.
קדאיף – אטריות/ בצק פילו אפויים במילוי בננה מקורמלת פיסטוק וחמוציות מיובשות
אטריות קדאיף -מערבבים 300 גר אטריות קדאיף עם 100 גר חמאה מומסת ו100 גר אבקת סוכר או 70 מ"ל שמן ו100 גר אבקת סוכר ומרפדים תבניות שקעים כך שיישארו קצוות עליונות באורך 1 ס"מ
למילוי
חומרים:
150 גר פיסטוק מקולף טרי
100 גר חמוציות מיובשות
3 בננות חתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
1/4 כוס סוכר
30 גר חמאה או 2 כפות שמן
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות במצב אפיה.
צולים במחבת טפלון חמה עם 1/4 כוס סוכר 30 גר חמאה או 2 כפות שמן והפיסטוק עד להזהבה של הבננות , מוסיפים את החמוציות ומצננים.
ממליאים כל שקע אטריות במילוי וסוגרים מעט עם הקצוות.
מכניסים לתנור ואופים 15 – 20 דקות או עד שהאטריות מזהיבות, מצננים מעט ומגישים.

ארוחת בוקר – כרמי, יהודית, יורם
פרנצ' טוסט עם תפוחים מקורמאלים (הלחם בה מהבגט) –
מקלפים, מגלענים וחותכים לשמיניות תפוח עץ מסוג גרנד סמיט, מחממים מחבת טפלון עם מכסה לחום גבוהה על להבה גבוהה, מכניסים את התפוחים כך שכולם נחים על פני המחבת, מפזרים מעט סוכר וחמאה ומכסים במכסה,
כשמריחים ריח של תפוחים מקורמאלים, מערבבים מעט וסוגרים את הלהבה. ניתן להוסיף קינמון טחון ושקדים או אגוזי מלך.
פרנצ' טוסט – חותכים בגט לפרוסות בעובי אחד וחצי ס"מ, מערבבים יחד ביצה ו1/4 כוס חלב, מחממים מחבת כבדה ומכניסים לתוכה חמאה, טובלים כל פרוסת בגט בתערובת הביצה והחלב ומטגנים במחבת עם החמאה משני הצדדים עד שכל צד מעט מושחם.
מסדרים על כל טוסט תפוח מקורמל ומגישים.
מיני פוקצ'ה בצורת טארט עם מילוי ירקות פלפל אדום ודלעת צלויים עם פרחי ברוקולי חי וביצת עין עליהם –
*מכינים בצק – לתוך קערת מיקסר מכניסים 1/2 קילו קמח מעורב (מלא ולבן), 2 כפות שמרים יבשים, 1 כפית מלח, 1 כף סוכר, 1/4 כוס שמן זית ואחד וחצי כוסות מים. נותנים למיקסר בעזרת הוו לישה ללוש את כל החומרים במשך 1/4 שעה, מניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח ומכינים את הטארט
*בתנור חם מאד צולים חצאי פלפלים אדומים ופלח דלעת מרוחים בשמן זית עד להשחמה (קירמול טבעי)
*קורצים מתוך הבצק ריבועים שווים ומותחים אותם מהמרכז החוצה כך שיישארו שוליים עבים יחסית, מניחים בשליש מהשטח שנוצר בתוך הפוקצ'ה פלפל אדום קלוי ומקולף, שליש פרוסות דלעת ושליש פרחי ברוקולי קטנים, פותחים מעל הכול ביצה ומכניסים לתנור חם מאד לעד שהבצק שחום בצדדים, מצננים מעט ומתענגים.
עוגה לקפה / בחושה / מאפינס - לימון
חומרים:
200 גר חמאה בטמפרטורת החדר רכה פלוס
11/2 כוסות (350 גר) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
2//2 כוסות (350 גר ) קמח
1 שקית (10 גר) אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) רוויון או חלב עם כפית מיץ לימון או 11/4 מיכלים שמנת חמוצה או כוס קרם פרש.
1/4 כוס מיץ לימון
גרידת לימון משני לימונים
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
2. מעבדים חמאה, סוכר, ותמצית וניל עם מטרפה, עד לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת(לא מוסיפים ביצה, עד שקודמתה נבלעה לחלוטין בתערובת).
3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם רוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים לתבניות משומנות ומקומחות ואופים 35- 40 דקות לתבנית אינגליש קייק ופחות לתבניות מאפינס. עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והוא יוצא כמעט יבש (עם פרורים לחים) או עד שהמרקם הסופי ספוגי ולא נוזלי.
סלטים –
חציל וטחינה – חציל אפוי בשלמותו בתנור שחומם מראש לחום מקסימאלי עד לריכוך, מופשט מקליפתו וקצוץ כשהוא חם עם שום, מלח ושמן זית, מערבבים עם טחינה גולמית ומגישים עם פלפל אדום קלוי וחתוך לקוביות קטנות.
סלט עגבניות שרי ופסטו – עגבניות שרי חתוכות לחצאים מעורבבות עם רוטב פסטו.
רוטב פסטו – עלי בזיליקום טרי, שמן זית, צנוברים ומשפחתם, שום ומלח. טוחנים היטב את כל החומרים במעבד מזון ומתבלים.
סלט קינואה עם פטרוזיליה, עגבנייה, פלפל צהוב, לימון, סלרי ונענע –
חומרים:
כוס קינואה מבושלת (כמו אורז) ומצוננת
1 זר פטרוזיליה קצוצה
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב קטן חתוך לקוביות קטנות
מיץ משני לימונים
חצי זר נענע קצוץ
גבעול סלרי קצוץ
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים ומגישים
סלט חומוס עם כוסברה שום ולימון
חומרים:
1 כוס חומוס מושרה 12 שעות ומבושל עד לריכוך מלא
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום קצוצים
מלח ויחסית הרבה פלפל שחור
חופן קטן של עלי כוסברה קצוצים
אופן הכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים ומגישים
ארוחת ערב
פסטה קצרה עם רוטב על בסיס שמן זית, שום, בזיליקום ועגבניות מיובשות
חומרים לבצק:
1 כוס קמח
1 ביצה
1/4 כפית מלח
מים לפי הצורך
אופן הכנה לבצק:
במעבד מזון קוצצים יחד את כל החומרים לפרורי בצק לחים ואחידים, מגבשים את הפירורים לבצק הומוגני ונוח לעבודה.
מרדדים לעובי 2 מ"מ, חותכים לריבועים בגודל 3 ס"מ ומועכים כל ריבוע במרכזו לצורת פפיון, מיבשים על מגבת יבשה.
חומרים לרוטב:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קלופים וחתוכים לרבעים
חופן יד עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות בעובי1.5 ס"מ
8 עלי בזיליקום שלמים
מלח ופלפל שחור טרי
אופן הכנת הרוטב:
מחממים מחבת לחום גבוהה
מכניסים לתוכה את העגבניות, השום, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים במשך 30 שניות, מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הבזיליקום.
אופן הרכבת המנה:
בסיר עם הרבה מים רותחים ומלח לפי הטעם מבשלים את הפסטה וכשהיא מוכנה מוציאים אותה אל הרוטב , מערבבים ומגישים עם פרמזן מגורד.
ריזוטו קרישה/(שעועית ירוקה),פטריות ובטטה –
חומרים:
סיר עם 4 כוסות ציר מתובל במלח ופלפל שחור
סיר עם כוס וחצי אורז מסוג ריזוטו
1 יחידה קרישה גדולה חתוכה לרצועות אלכסוניות בעובי 1 ס"מ/ 1/4 קילו שעועית ירוקה שעברה בלונשיר(בישול קצר)
1 סלסילת פטריות שמפיניון או כל סוג , חתוכים לרבעים עם הגבעול
1 בטטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
מיץ מלימון 1
4 שיני שום קלופים וחתוכים לרבעים לאורך
מלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן זית או חמאה
פרמזן
אופן הכנה:
מחממים מחבת טפלון איכותית עם מכסה לחום גבוהה, מכניסים את הירקות למחבת יוצקים את שמן הזית ומכסים במכסה, כשמריחים קרמל , מעט מערבבים וכך פעמים נוספות, מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, מערבבים ומורידים מהאש.
הכנת הריזוטו:
מביאים את הציר לרתיחה קלה, מחממים את הריזוטו, כשהריזוטו חם מוסיפים לו את הציר בכמות שמכסה את האורז ומערבבים, מחכים שהאורז יספוג את הציר ומוסיפים עוד ציר, כך ממשיכים עד שהאורז רך אך מעט חי בפנים (אבל שלא נתקע בשיניים)
*ניתן להגיש את הירקות הצלויים מעל הריזוטו או לערבבם יחד לפני ההגשה, בסוף מפזרים מעל פרמזן מגורד או שבבים.
תבשיל עדשים אדומים /דאל מעדשים כתומות
מצרכים
2 כפות גהי (או חמאה)
בצל גדול קצוץ
כפית שום כתוש
כפית ג`ינגר טרי מגורד
כף זרעי כמון טחונים
2 כפיות גרעיני כוסברה טחונים
1 צ`ילי אדום מיובש (או פחות..)
מקל קנמון באורך 2-3 ס''מ
כפית מלח
חצי כפית כורכום
כוס עדשים צהובות/כתומות - שטופות ומסוננות.
חצי ק"ג עגבניות קצוצות (אפשר לרסק אותן בבלנדר עם חצי כוס מים)
פלפל טרי קצוץ.
כוס ורבע מים
2 כפיות גראם מסאלה
כפית כוסברה טרייה קצוצה
הכנהמחממים את הגהי/חמאה במחבת
מוסיפים בצל, ומזהיבים.
מוסיפים שום וג`ינג`ר, מטגנים 3-4 דקות.
מוסיפים את העגבניות והפלפל.
מוספים חצי כוס מים.
מוסיפים תבלינים: כמון, כוסברה, צ`ילי, קינמון, מלח, גראם מסאלה וכורכום, מבשלים 3-4 דקות.
מוספים את העדשים. מערבבים היטב.
מוסיפים 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ונותנים לבעבע (ללא מכסה) תוך כדי ערבוב, עד שרוב הנוזלים נספגים בעדשים, והן רכות (כ 20 דקות)
מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה וטועמים.
מרק כרובית–
חומרים:
1 בצל קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
תפוח אדמה אחד מקולף וקצוץ
1 זר כרובית גדול מחולק לפרחים והגבעול לקוביות
1 זר כרובית קטנה, רק הפרחים אפויים בתנור עד להשחמה ומתובלים במלח, הרבה לימון ובמשחת השום האפוי
3 שיני שום אפויים בתנור, השימוש הוא במשחת השום שיוצאת מהשום האפוי
1/4 כוס עירית קצוצה לקישוט
אופן הכנה:
מאדים בסיר עם מכסה את הבצל, סלרי והתפוח האדמה עד שהבצל נעשה שקוף.
מוסיפים את הכרובית ומאדים עוד 2 דקות נוספות, מוסיפים ציר בכמות כפול אחד וחצי מנפח הירקות ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל שחור וקוצצים הכל בעזרת בלנדר יד ורצוי גם להעביר דרך מסננת דקה.
מקשטים בכרובית ובעירית ומגישים.
קיש פילו, תרד, תירס בציפוי אגוזים
חומרים:
6 כובעי בצק פילו אפויים – שלוש שכבות בצק פילו שבין כל עלה מורחים שמן זית, חתוכים ל12 מרובעים, מרפדים תבנית שקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה קלה.
1 חבילה תרד שטופה
1 בצל חתוך לחצאי רצועות בעובי חצי ס"מ
3 שיני שום קצוצים
3 כפות שמן זית
גרעינים מ3 קלחי תירס
40 גר גבינת רוקפור חתוכים לקוביות בגודל ס"מ
40 גר אגוזים מלך קצוצים דק
30 גר חמאה
3 כפות קמח
כוס חלב
2 ביצים מופרדים חלמון וחלבון
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה:
מכינים את כובעי בצק הפילו
מכינים קרם בשאמל - בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את הקמח, מערבבים ומוסיפים את החלב, מערבבים מעל להבה נמוכה עד שהקרם מסמיך, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקת ומורידים מהאש.
מערבבים את החלמון לתוך הבשאמל
מקציפים את החלבון
במחבת טפלון צולים את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את התרד והתירס, מערבבים קלות ומתבלים במלח, פלפל שחור וכף מיץ לימון. ומצננים.
מערבבים את התרד והתירס עם הבשאמל, מערבבים בעדינות עם קצף הביצים ויוצקים מהתערובת לתוך כובעי הפילו, מפזרים אגוזים קצוצים ומעט גבינת רוקפור ואופים 15 דקות עד שהאגוזים מעט משחימים.
אוכל לקחת לעבודה – דלית יהודית, כמהה
סלט ירקות עם ירקות קלויים וגבינה בולגרית / אבוקדו, גרעיני דלעת וחמניות קלויים
כריך קציצות ירק עם טחינה – כריך גדול מבאגט ומחולק ל16 חתיכות
קציצת ירק – בטטה, קישוא ובצל חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ צלויים בתנור, קצוצים עם פטרוזיליה ומעורבבים עם מעט קמח, ביצה, מלח ופלפל שחור
כריך סביך – ממרח טחינה – טחינה גולמית שום קטוש, מיץ לימון, מלח ומים קרים עד לרמת הסמיכות הרצויה.
פרוסות חצילים אפויים בתנור עד להשחמתם
ביצה קשה, מלפפון, עגבנייה וחסה.
תפוחי אדמה אפויים בשלמותם עם רוטב שמנת ופטריות -
מכניסים תפוחי אדמה גדולים שווים בגודלם לתנור ומפעילים אותו לחום גבוהה מאד במצב אפיה למשך שעה ומוציאים מהתנור.
רוטב שמנת פטריות
חומרים:
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצים
30 גר חמאה
מיכל שמנת מתוקה 32% שומן
1 סלסילה פטריות חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
2 גבעולי טימין
אגוז מוסקט
אופן הכנה:
מחממים מחבת טפלון איכותית עם מכסה לחום גבוהה ומכניסים לתוכה את הבצל הפטריות, השום, הטימין והחמאה וסוגרים את המכסה , ברגע שהירקות מעט משחימים, מערבבים ומשחימים עוד, מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקת ומבשלים בסף רתיחה עד לרמת הסמיכות הרצויה. (שהרוטב מתקרר הוא ממשיך להסמיך)
לזניה ראגו ירקות שורש ,עגבניות ותרד
רוטב ראגו עגבניות תרד
חומרים:
2 בצלים גדולים קצוצים
2 גזרים גדולים קצוצים
5 גבעולים של סלרי קצוצים
6 שיני שום קצוצים
2 קופסאות תרד טרי נקי ושטוף
1 שימורים עגבניות מרוסקות 800 גר
1 רסק עגבניות בנוני
אופן הכנה:
בסיר עם מכסה מאדים בצל, שום, גזר וסלרי קצוצים .
כאשר הבצל נעשה שקוף מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מורידים את הרוטב מהאש ומערבבים יחד עם התרד עד לריכוכו
לזניה
1.מכינים רוטב ראגו עגבניות תרד ומצננים.
1.5 מכינים עלי פסטה טרייה
2. מכינים רוטב בשמל מ25 גר חמאה, 3 כפות קמח, ו2 כוסות חלב
3. מערבבים את ראגו הפטריות עם גבינת הריקוטה ומרכיבים את הלזניה בשכבות של דפי
4.בשכבה האחרונה מצפים ברוטב בשמל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות. עד להזהבה(50 דקות).
מוסקה חצילים עם תבשיל בורגול
3 חצילים חתוכים לפרוסות לאורך בעובי 2 ס"מ אפויים בתנור עם שמן זית עד להשחמה
רוטב בשמל – בסיר ממיסים 50 גר חמאה עם 3 כפות קמח ו1 כוס חלב, מערבבים היטב על להבה נמוכה עד שהתערובת מתאבה ומתבלים במלח ואגוז מוסקט.
תבשיל בורגול
חומרים:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קצוצים דק
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
4 שיני שום קצוצים דק
כוס וחצי בורגול גס
1 רסק עגבניות בנוני
4 כוסות ציר חם
מלח, פלפל שחור, כמון , בהרת
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
· בסיר שטוח עם מכסה תואם מאדים היטב עד הזהבה קלה של הבצל את כל הירקות עם השמן.
· מוסיפים בורגול רסק עגבניות תבלינים וציר ומביאים לרתיחה.
· מבשלים עם מכסה סגור היטב על אש נמוכה במשך 10-15 דקות ומערבבים עם הפטרוזיליה.
למוסקה –
מרכיבים שכבות של חצילים ותבשיל בורגול, מכסים ברוטב בשמל ואופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות עד שהבשמל משחים. 30 – 40 דקות.
אירוח קל קורס ערב
פאייה / תבשיל אורז בסגנון ספרדי
חומרים:
מעט שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים
3 גזרים קצוצים
8 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות קצוצות
1-1/2 כוס אפונה ירוקה
מלח
1 כוס (330 גרם) אורז
1/2 גרם זעפרן או כפית כורכום
2 כוסות ציר רותח
חצי קילו חזה עוף חתוך לרצועות מתובל
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם מעט שמן משחימים קלות את חזה העוף עם שמן זית שום ומלח ומוציאים לכלי נפרד .
באותה מחבת צולים בצל, שום, גזר, עגבניות ואפונה. מוסיפים אורז. ומערבבים עד שהאורז חם.
2. יוצקים כמות כפולה של ציר רותח ביחס לכמות האורז על האורז, ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות עם מכסה. מכבים את האש ומחכים כ-10 דקות נוספות, מוסיפים את הפטריות הצלויות ומגישים.
פריטטה תפוחי אדמה
חומרים:
2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
4 שיני שום קצוצים
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 זר קטן של פטרוזיליה קצוצה (אפשר לשלב עם כוסברה או רק כוסברה)
4 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים מחבת כבדה ואיכותית לחום גבוהה מאוד עם מכסה, צולים את הירקות מלבד התפוחי האדמה היטב ומוסיפים את תפוחי האדמה והפטרוזיליה/כוסברה, מתבלים, מערבבים, מוסיפים את הביצים ומערבבים, מכסים את המחבת במכסה ומתגנים/אופים על להבה נמוכה, 5 דקות והופכים בעזרת צלחת גדולה(ברוחב הגדול מהמחבת), מתגנים על להבה גבוהה 3 דקות מהצד השני וסוגרים את הלהבה
ספגטי בולונז
חומרים:
500 גר בשר טחון רזה
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 גזרים גדולים
7 גבעולים של סלרי ללא העלים
1 עגבניות מרוסקות 800 גר
1 רסק עגבניות בנוני
חצי כוס יין אדום
אופן הכנה
בסיר גדול עם שמן זית בכמות שמכסה את תחתית הסיר מאדים ביחד בצל, גזר וסלרי קצוצים עם מכסה סגור. מוסיפים בשר טחון ומערבבים היטב עד שהבשר הופך את צבעו לאפור. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים יין אדום, עגבניות מרוסקות ועלי דפנה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה.
פסטה טרייה – 1 כוס קמח, 1 ביצה, 1/4 כפית מלח ומים לפי הצורך מעורבבים לבצק אחיד ונוח ומעובדים לצורת ספגטי בעובי 5 ס"מ
סלט תפוחי אדמה עם דג מלוח
חומרים:
2 גזרים קלופים, מבושלים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים וחתוכים לקוביות בעובי 1.5 ס"מ
4 ביצים מבושלות וחתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
5 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
1 כפית שטוחה חרדל דיזון
5 כפות גדושות מיונז טרי ומתובל בחומץ, מלח, מיץ לימון, וחרדל.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוס בצל ירוק חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס"מ
דג כבוש מכל סוג חתוך עם הידיים לחתיכות גסות להגשה מעל הסלט
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ומגישים עם הדג מלמעלה
מאפינס קישואים בצל וחזה אווז מעושן/קבנוס
חומרים:
200 מ"ל שמן
4 ביצים
1 כף סוכר
כפית מלח
350 גר קמח
10 גר אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה
1 כוס מים
2 קישואים גדולים חתוכים לאורך וצלויים בתנור עד להזהבה עמוקה, מתובלים במלח וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
1 בצל גדול קצוץ וצלוי במחבת או חצוי וצלוי בתנור
250 גר חזה אווז מעושן חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ צלוי במחבת
אופן הכנה:
מערבבים יחד את הקמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתיה
טורפים יחד את השמן והביצים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים 14 כוס קמח ואת כל המים וטורפים, מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שכל החומרים מתערבבים (לערבב כמה שפחות).
מכניסים לתערובת הבצק את הקישואים, הבצל, והחזה אווז מעושן, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ויוצקים לתבניות אפיה אישיות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות עד להזהבה (15 דקות)
רעיונות לאירוח קל
שקשוקה גבינה בולגרית, חומוס פול, לחמה עז'ון, קיש קישואים ופטריות, אשפלו, פאייה, מג'אדרה, לזנייה, סופלה ירקות וגבינה, פיצה, פסטה פסטו, תפוח אדמה בסגנון אמריקאי, ירקות וחזה עוף בטמפורה, פסטה אלפרדו, מאפה שמרים ותרד, בשר או גבינה(שושנים), רביולי בשר, סמבוסק, קלופס, בורקס פילו במילוי ירקות ירק ובשר, פריטטה תפוחי אדמה, ספגטי בולונז, סלט תפוחי אדמה עם דג מלוח, מאפינס קישואים, כבד קצוץ, מוס סלומון וצלפים .


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פוסטים לפי נושאים